• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Uygulamalı eğitimi öğrenciler sevdi ERKİN USMAN

Uygulamalı eğitimi öğrenciler sevdi

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 13.08.2014, 00:00
Dört yıl boyunca adaleti yerinde öğrenen geleceğin hakimleri, savcıları ve avukatları, hükmün kesinleştiği farklı hukuk alanlarından en az 2 gerçek dava dosyasını da ayrıntılı olarak inceliyor, bu sürede hukukçulardan da destek alıyor.
Adliyelerle üniversite arasında adeta mekik dokuyan hukukçu adayı gençler, bu dosyalara ilişkin kanaatlerini raporlaştırıp kağıda dökmeden de mezun olamıyor. Zorunlu olan hukuk uygulamaları dersinde eğitim, adliyelerin yanı sıra fakültedeki duruşma salonunda da devam ediyor. Öğrenciler cübbeleri giyiyor, kimileri hakim, kimileri savcı, kimileri de avukat oluyor, mahkeme ortamı birebir canlandırılıyor.
* * *
Gediz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammet Özekes, uygulamalı eğitimi zorunlu dersler arasına alarak hukuk eğitiminde zor ama önemli bir aşamayı gerçekleştirdiklerini dile getiriyor. Prof. Dr. Özekes, bilgilerini daha öğrencilik sıralarında deneyimle birleştirmiş mezunlar verdiklerine dikkat çekiyor, şunları söylüyor:
"Gediz Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencileri, eğitime başladıkları andan mezun oldukları ana kadar sadece klasik yöntemlerin yer aldığı eğitim dışında, bizzat mesleklerini icra edecekleri alanın içine girerek ve kendileri de sorumluluk üstlenerek bilgilerini geliştirmekte. Böylece yazılı ve sözlü ifade yeteneklerini artırmalarını, grup çalışmaları yapmalarını, birlikte çalışma alışkanlıkları edinmelerini, gelecekte alacakları sorumluluğun ne kadar büyük ve önemli olduğunu yerinde öğrenmelerini sağlıyoruz."

küpe
Tanrının değirmeni ağır, ama iyi öğütür.
Thomas Fuller

günün fıkrası
Olur ya!

İki Hint fakiri çivili tahtanın üzerine uzanmış dinleniyorlardı. Biri:
"Bu akşam benim yine dişçiye gitmem lazım" dedi.
Öbürü çıkıştı:
"Aman be kardeşim. Sen de zevkinden başka hiçbir şey düşünmüyorsun."

laflama
* Facebook'ta eski sevgilinizin kocasının halini görüp , "Ulan cimri bir insanım ama yine de verilmiş sadakam varmış" diye düşündüğünüz oldu mu hiç?
* Gittiğim misafirliklerden o denli zengin kalkışı yapıyorum ama,
bu fakirlikten kurtulamıyorum ne iş!
* Arkadaşınla sevgili olunmaz ha!.. Sevgilinle, eşinle de arkadaş olamıyorsun. Bu nasıl denklem? Kafayı yedim abüü!
* Türkiye'nin bir dağ köyünde, "Hababam Sınıfı" filmini hiç izlememiş
bir vatandaşa rastlandı!
* Napolyon "Para para para" demiş. Eh benim gibi bir şair müsveddesi de " Yara yara yara" diyor ancak!
İbrahim Ormancı'dan

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI