• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Affet, hayatında yeni bir sayfa aç ERKİN USMAN

Affet, hayatında yeni bir sayfa aç

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 15.10.2014, 00:00
15 yıldır kişisel gelişim ve enerjilerle ilgilenen, son 7 senedir bu işi profesyonel olarak yapan, Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi'nde 'Kişisel Gelişim' dersinde öğrencilere meditasyon uygulamaları yaptıran Kaya, Agora AVM'de, 'Affetmenin İyileştirici Gücü' konulu şöyleşi ve sonrasında da bir meditasyon gerçekleştirdi.
***
İncir çekirdeğini doldurmayan, sudan gerekçelerle insanların silaha sarıldığı, kavgaya giriştiği, öldürdüğü bir toplumsal çerçevede yaşadığımıza, insanların öfkeli ve tahammülsüz olduğuna dikkat çeken İkbal Kaya şunları paylaştı:
"Affederek kendinizi gelecekte karşılaşılması muhtemel onlarca sağlık probleminden kurtarmış olursunuz. Kanser, ülser, reflü, sinirsel rahatsızlıklar, mide ve sindirim problemleri, hafıza ile ilgili sorunlar, cilt sorunları ve daha birçok sağlık sorununa 'Dur!' demiş olursunuz. Affettiğinizde insanların acıdığı, üzüldüğü, güçsüz ve zavallı biri olma imajını yıkmış olursunuz. Affettiğinizde hayatınızda yepyeni bir sayfa açarsınız, insanlar sizin yıkılmadığınızı, dimdik ayakta durduğunuzu görürler. Affetmiş olmakla kendinize çok büyük değer vermiş olursunuz. Geçmişin kırıntılarıyla yaşayan biri değil, geleceğe umutla bakan biri olursunuz. Bu da kendinize verebileceğiniz en büyük hediyedir. Affederek önünüzde yepyeni olasılıkları var etmeye başlarsınız. Çekim yasasının olumsuz anlamda işlemesini sağlayan en büyük virüsten kendinizi kurtarırsınız. Affetmekle size zarar verdiğini düşündüğünüz insanlara karşı küçülmeyerek, kendi gücünüzü farkında olursunuz. Şimdi affetmeye var mısınız? Gelin, geçmişe hep beraber 'Geçmiş olsun' diyelim."

kentten
Cumhuriyet Bayramı ve Karşıyakalılar

Cumhuriyet Bayramı'nın, 91'inci yıl dönümünde Karşıyaka'da örnek bir projeye imza atılacak. Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, milli mücadele yıllarında kadınların yüklendiği misyonun modern ve çağdaş Türkiye'nin gelişimine koyduğu katkıya dikkat çekecek. İzmirli yazar Gülşah Elikbank tarafından hazırlanan "Cumhuriyetin Kadınları" isimli proje kapsamında Cumhuriyet rejiminin kazanımları, milli mücadele yılları ve sonrası ele alınacak. Dönemin öne çıkmış temsili kadınlarının mücadele yılları ve ülkenin gelişimine koyduğu katkılar, ünlü yazarlar tarafından dile getirilecek.
Ünlü Yazar Ayşe Kulin, Cumhuriyet'in ilk kadın seramik sanatçısı Füreya'yı; İlknur Bektaş, Kurtuluş Savaşı'nın ilk kadın subayı Kara Fatma'yı, dönemin şartları içinde anlatacak. İzmirliler, Türkiye'nin yetiştirdiği önemli bilim kadınları arasında yer alan, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği eski Genel Başkanı, Tıp Doktoru Türkan Saylan'ı, Mehmet Zaman Saçlıoğlu; Cumhuriyet'in ilk kadın tiyatro sanatçısı Afife Jale'yi ise Hakan Dilek'ten dinleyecekler.
Sivil olmasına rağmen cephede Atatürk'ün yanında görev yaparak rütbe alan savaş kahramanlarından, ünlü yazar Halide Edib Adıvar ve Atatürk'ün eşi Latife Hanım ise İpek Çalışlar'ın sunumuyla ilgi çekecek.
18-19 Ekim tarihleri arasında Karşıyaka Belediyesi Çarşı Kültür Merkezi'nde düzenlenecek etkinlikte dönemin öne çıkmış kadınları üzerinden, Cumhuriyet'e her yönüyle sahip çıkması gerektiğine vurgu yapılacak. Yazarlar sunumlarının ardından kitaplarını da okurları için imzalayacak.

küpe
Bekleyebilen için her şey iyi bir sonuç verebilir.
Tolstoy

günün fıkrası

Uzmanlık

Biri kör, bir sağır ve bir normal, "Her birimiz bir konuda uzmanız" diyerek bir gemiden iş istemişler.
Sağır, "Ben, beş mil ilerideki bir gemide yürüyen karıncayı görürüm" demiş.
Kör, "Ben de o karıncanın ayak seslerini duyarım" diye ortaya çıkmış.
Kaptan üçüncüye dönmüş:
"Ya sizin marifetiniz?" diye sormuş.
"Bendeniz gayet iyi sıkılırım" demiş ve eklemiş:
"Ben arkadaşlarımın marifetlerini dinler ve sıkıntıdan patlarım."

laflama

* Ya bahaneler üretiyoruz ya da bana ne diyoruz!
* Lüks bir restoranda DOYASIYA yedik. Bize SOYASIYA bir hesap geldi.
* Kadının adı yok... Ama dizisi çok ne haber?
* Bekara harem kurup, o haremdeki kadınları idare etmek kolaydır!
* Her başağrılı erkeğin arkasında mutlaka bir kadın vardır.
İbrahim Ormancı'dan

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA