• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Atlas Oteli’nin başına gelenler ERKİN USMAN

Atlas Oteli'nin başına gelenler

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 04.03.2015, 00:00
Bir dönem devlet adamlarının da gözdesi olan İzmir'in incisine ve yatırımcıya işkence ediliyor.
İzmir Valisi Mustafa Toprak'ın Atlas Otel üzerindeki oyuna el koyarak "Dur" demesi bekleniyor.
Bir zamanlar İsmet İnönü ve Celal Bayar gibi devlet adamlarının ve milli takımların kaldığı İzmir'in en gözde semtlerinden biri olan Çankaya'daki Atlas Oteli, restorasyon projesi bir türlü onaylanmadığı için çürüyor.
2000 yılında kültür varlığı olarak işaretlenen binanın restorasyonu için her geçen gün yeni birşey isteniyor.

HARABEYE DÖNDÜ
Binanın göz göre göre harabeye dönmesine isyan eden ve restorasyon projelerinin onaylanmasını bekleyen mülk sahipleri, "Büyükşehir Belediyesi metruk bir hale gelen binanın şehrin estetiğini bozmaması için defalarca dev afişlerle örttü. Şiddetli rüzgar, fırtına ve yağmura dayanamayan örtü düşünce binanın çatısında çökmeler oldu. Bu kez biz binayı örtmek istedik. Büyükşehir binanın reklam afişleriyle örtülmesine izin verirken, Koruma Kurulu, 'Binayı reklam içeren örtü ile örtemezsiniz' dedi" diye konuştu.

PROJELER GECİKTİRİLİYOR
Proje sürecinde lazer makine kullanılarak sıfır hata ile yapılan rölevenin onaylandığı fakat defalarca değişen restorasyon projesinin, SİT Kurulu'ndaki rapörtörün istekleri doğrultusunda yine defalarca değiştirildiğini belirten mülk sahipleri, "Proje, SİT Kurulu'na eksiksiz olarak verildi. Fakat restorasyon projesi bir türlü onaylanmıyor ve bekletiliyor. SİT Kurulu'nun 27 Şubat'ta toplanacağı ve kararını bildireceği öğrenildi" dedi.
Kararın olumlu olması halinde SİT Kurulu'nun onayı ile birlikte kesin onay ve tadilat ruhsatı için tekrar Konak Belediyesi'ne başvuracaklarını belirten mülk sahipleri, şunları söyledi: "Tadilat ruhsatı verildikten sonra Atlas Oteli, 1 sene sonra eski günlerine kavuşacak ve butik otel olarak İzmir ekonomisine katkı koymaya devam edecek."

BAYAR VE İNÖNÜ'NÜN RUHLARI SIZLIYOR
Atlas Oteli'ni İzmirli işadamı Hasan Keresteci kurmuş.
1948-1949 yıllarında inşaat malzemeleri ticareti yapan Hasan Keresteci kiremit ithalatı izni almak için Ankara'ya gidiyor, fakat Ankara'da kalabileceği doğru dürüst otel bulamıyor ve işini halledip İzmir'e dönüyor.
O zamanlar, "İzmir ve civarından gelip inşaat malzemeleri alan kişiler nerede kalır" diye düşünmeye başlıyor ve Atlantik Palas Oteli'ni yapmaya karar veriyor. 1950 senesinde Atlantik Palas Oteli'ni hizmete açıyor. Aradan 7 sene geçiyor ve 1957 senesinde ikinci otel olarak Atlas Oteli'ni yapmaya karar veriyor. Hasan Keresteci 1959 yılı başında Atlas Oteli'ni hizmete açıyor.

BU DURUMA NASIL GELDİ
Keresteci Ailesi Atlas Oteli'ni 1999 yılına kadar işletiyor. 1999 yılında Egebank adlı banka Atlas Oteli'ni kiralamak istiyor ve bir teklifte bulunuyor. O yıllarda da otelcilik sektörü krizde olduğu için teklif olumlu bulunuyor ve 10 yıllığına kiraya veriliyor. 6 ay sonra BDDK ve TMSF Bankaya el koyuyor ve sözleşme gereğince kiracı bu kez kurumlar oluyor. Kontratın bittiği 2009 yılı Haziran sonunda bina sahiplerine teslim ediliyor. Şimdiki sahipleri de 2009'dan bu güne Atlas Oteli'ni turizmin hizmetine sokabilmek için durmadan uğraşıyor.

küpe
Gerçek aşkta ne vefa vardır, ne de cefa.
Mevlana

günün fıkrası
Derler ya!
İki adam konuşuyordu.
"Sen artık biraz fazla kaçıyorsun ama..."
"Neden?"
"Meteliğin yokken, borçlarını ödemezsin. Şimdi o muazzam servete kondun, hala bir kuruş ödemiyorsun. Ayıp değil mi?"
"Kardeşim, sonra herkes (Para adamı değiştirdi) derler diye korkuyorum da..."

laflama
* Tutturmuşuz biz erkekler 'Karı gibi konuşuyorsun, karı gibi sırıtıyorsun' deyip duruyoruz. Peki kadınlar deseler "Erkek gibi katlediyorsun". Ne yanıt vereceğiz merak ediyorum doğrusu?
* Türk kamuoyuna öneriyorum. İdam yerine; tüm tecavüzcüleri, tacizcileri ve eli kanlı katilleri Neptün'e sürelim. Uzayda yaşayan ilk insanlar olarak insanlığa katkı sunsunlar!
* Kadın - erkek ilişkisinde naçizane fikrim; bedenler birleşse kaç yazar, beden dili aşkı kanıtlamıyorsa eğer!
* Alacağın olsun da alakargada olsun imiş. Ben de atalarıma inandım. Millet bir sürü bana borç taktı iyi mi?
İbrahim Ormancı'dan
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA