• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
HÜSEYİN KOCABIYIK

Yanlış üstüne yanlış...

huseyin.kocabiyik@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 15.04.2010, 00:00
Yanlış; neresinden bakarsanız bakın yanlış! Ülkeyi yöneten hükümet siyasi varlığını riske atıp bir çıkış yolu bulmaya çalışırken, Kürt politikacıların şehir şehir gezmesi ve bir tür kışkırtıcılık yapması yanlış!
***
Bölücü eğilimleri bile olsa, halkın oyuyla milletvekili seçilmiş yaşlı başlı bir adama ağız burun kırma amaçlı bir fiili saldırı ahlaken yanlış! Kanunen yanlış! İnsanlık bakımından yanlış! Türk'e yapılan "Türk'ün töresi" bakımından yanlış! Milliyetçilik bakımından hepten yanlış!
***
Beldelerinde misafir olan yaşlı başlı bir adamın burnunu kıran o çakalın eylemini savunan Samsunluların yaptıkları yanlış! Oğlunu savunan babanın yaptığı da yanlış!
***
Olay karşısında her zaman yaptığı kışkırtıcı açıklamaları yine yapan Diyarbakır Belediye Başkanı olacak o herifin yaptığı haince bir yanlış!
***
Bir serserinin saldırısını bahane edip Güneydoğu sokaklarını bölücü gösteri arenasına dönüştüren güruhun yaptığı yanlış!
***
Gazetesinin köşesinde bölücü hainler tarafından şehit edilen askerlerimiz üzerinden bir zibidinin ihtiyar bir adama yönelik eylemini meşrulaştıracak kadar hipopotamlaşan yazarların yazdıkları yanlış!
***
Gölbaşı Belediye Meclisi Üyesi MHP'linin, Sırrı Sakık'ın kanserden ölen ve Gölbaşı mezarlığında yatan eşiyle ilgili söylediği, "O PKK'lının eşinin ölüsünün burada ne işi var" sözü yanlış! İslam inancı açısından yanlış! İnsanlık şerefi açısından yanlış!

Yanlış üstüne doğru...
Kendisine yapılan çirkin saldırıya rağmen başka Kürt politikacılarının yaptığını yapmayan ve herkesi sağduyulu olmaya çağıran Ahmet Türk'ün tutumu taktir edilmesi gereken bir doğru!
***
Bu saldırıyı kınayan ve Ahmet Türk'ü arayan başta Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, anamuhalefet liderimiz olmak üzere, devlet adamlarımızın davranışları doğru!
***
Olayın üzerine giden ve gereğini yapan İçişleri Bakanımızın aldığı önlemler doğru!
***
Her zaman ki insani hassasiyetini ve samimiyetini bu olayda da gösteren Bülent Arınç'ın yaklaşımı doğru!
***
Gölbaşı Belediye Meclisi üyesinin ölmüş eşine karşı gösterdiği insanlık ve İslam dışı ayıba karşı, "Ben ülkemin insanlarını birleştirmek için eşimin cenazesini oraya defnettim" diyen Sırrı Sakık'ın tavrı doğru!
***
Devlet Bahçeli'nin bu saldırı karşısında Ahmet Türk'e sahip çıkması MHP'ye yakışan bir doğru!
***
Doğrularla yanlışların böyle at başı gittiği bir başka ülke var mı acaba dünyada? Allah'tan bu ülke sayısız ve aptalca yanlışlar üretirken aynı zamanda o yanlışların zehrine panzehir görevi gören bir sağduyu da üretiyor. Belki de bizi koruyan şey asıl bu.
Anadolu denilen yer böyle bir yerdir işte.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA