• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
HÜSEYİN KOCABIYIK

"Açılım" ne değildir?

huseyin.kocabiyik@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 25.06.2010, 00:00
Açılım kesinlikle, asla ve kat'a, İmralı'da yatan katilin affedilmesi değildir. O katil 30 senedir çocuk kanı, kadın kanı, öğretmen kanı, Türk kanı, Kürt kanı, Mehmetçik kanı içen bir vampirdir. Geberip gidene kadar bir sıçan gibi hücresinde kalacak, bu ülkeye verdiği zararlar bir katran gibi damarlarında dolaşacaktır.
***
Açılım, tek vatan, tek bayrak, tek dil, tek millet ve tek devletten başka bir şey değildir. Açılımın amacı bu vazgeçilemez müştereklerimize olan aidiyet hislerini çok daha fazla güçlendirmek, bu hedefin önündeki psikolojik barikatları kaldırmaktır. Türkiye'yi bu topraklarda yaşayan herkesin vatanı haline getirmektir.
***
Açılım, ayrı devlet değildir. Konfederasyon değildir. Federasyon değildir. Özerklik değildir. Bir bölgeye vatan ve devlet bütünlüğünden kopartacak ayrıcalıkların verilmesi değildir. Bu topraklar böyle bir bölünmeyi mümkün kılacak ne tarihsel, ne etnik, ne dinsel ne de duygusal şartlara sahip değildir. Bu toprakların karakteri adil bir otoritenin etrafında barış ve huzur içerisinde birlikte, rıza ile yaşam arzusudur.
***
Açılım ayrışma değildir. Açılım entegrasyondur. Açılımın doğu-batı entegrasyonunu hızlandıracağını en iyi gören maalesef İmralı'da yatan katildir. Günlerdir dışarıya gönderdiği mesaj kelimesi kelimesine şudur: "Bu açılım bizi bitirecek, terör yapın, kaos çıkarın ve açılımı sabote edin." Çünkü açılım, terör örgütünün varlığını birçok insan gözünde meşrulaştıran gerekçeklerin tamamını altından çekip almakta ve PKK'yı dımdızlak bırakmaktadır.
***
Açılım ihanet değildir. Tam aksine, terör örgütünün hiç beklemediği yerden ona darbe vurmaktır. Terör örgütü kendisiyle silahlı mücadele edilmesini istiyor. Türkiye Cumhuriyeti devleti ise demokrasinin sorun çözücü yeteneğini devreye sokuyor. En maliyetsiz, en güçlü, en meşru çözüm modeli budur.
***
Açılım PKK'nın veya İmralı tavuğunun muhatap alınması değildir. Böyle bir şey imkansızdır. Çünkü PKK hiçbir biçimde Kürt sorununun bir parçası değildir. Açılım Kürt sorununa bir çözüm getirmek için geliştirilen bir uygulamadır. PKK ise, bir terör sorunudur ve silahlarını teslim edip adalete teslim olmadıkları sürece onları tek tek bulup yok etmek Türk milletinin ve devletinin haysiyet meselesidir.
Bunlara itirazı olan var mı?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA