• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
HÜSEYİN KOCABIYIK

"Cindoruk CHP'li" demedim mi?

huseyin.kocabiyik@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 26.03.2011, 00:00
Hemen baştan söyleyeyim, bu saatten sonra Hüsamettin Cindoruk gibi birinin ismine bu köşede yer vermek benim için zuldür. Çünkü bu adam hem insani hem de siyasi karakteri itibarıyla her normal ve namuslu insan için kabul edilemez. Bu köşede saygı duyduğum Demokrat Partililerin hatırına ve DP'li olan aile büyüklerimize hürmeten, bu camia yanlıştan kendisini korusun diye nasıl bir şahsiyet olduğunu anlatmaya çalıştım.
Bu kişi 2009 mahalli seçimlerinde CHP'ye oy vermiş, ardından gelip o güzelim DP'ye genel başkan olmuştur. Koltuğa oturduğu ilk günden itibaren de Ergenekon davasının avukatlığına soyunmuştur. Sonunda anlaşılmıştır ki, meğerse Demirel'le beraber Mehmet Haberal'ı hapisten çıkarmak için DP'yi ele geçirmişler. Bu arada Cindoruk, Süleyman Soylu gibi hakiki bir DP'liyi partiden ihraç etti. Sonunda görevini eksiksiz yaptı, DP'yi tasfiye etti ve gitti.
***
Bu kişi daha iki ay önce DP'nin genel başkanıydı. Şimdi ise açıklama yapıyor, "Oylarınızı CHP'ye verin" diye. Ben daha fazla bir şey söylemeyeyim. Sözü DP'nin şimdiki genel başkanı Namık Kemal Zeybek'e bırakıyorum. Şunları söylüyor Zeybek:
"Sayın Cindoruk ve Yılmaz bunu hep yapıyor. 28 Şubat'ta yaptılar, şimdi yine yapıyorlar. İkisi de partimizden ayrılıp gitti. Nereye giderlerse gitsinler, umurumuzda değil. CHP'yi destekleme, hatta seçimlere CHP listelerinde girmeye çalışan Cindoruk, DP adına konuşmalar yapıyor. Üyelik kaydını araştırdık, kaydına rastlamadık. Rastlasak ihraç edeceğiz. Ama bulamıyoruz. Bir yerlerde kaydı varsa, öncelikle kaydını sildirmesi lazım. 'Ben DP'lileri CHP'ye destek vermeye davet ediyorum' diyerek DP adına konuşması ayıptır. Çünkü, kendisi DP'nin üyesi bile değildir. Cindoruk'un bugün oturduğu eksen, DP'nin hiçbir döneminde olmadı. Kısa genel başkanlığı döneminde ne yazık ki darbecilerle, cuntacılarla işbirliği yaptı, partimizi siyasi operasyonların merkezi haline getirdi. Merkez sağ partilerin tamamı laik partilerdi ama laikçi değildir. Cindoruk laikçidir. Laikliği din düşmanlığına kadar gidenlerdendir. 28 Şubat'ta bunu yapmıştır, bundan sonra da bunu hep yapabilir. CHP'ye yakışır, çünkü Cindoruk gizli CHP'lidir."
***
Bugün bu konuya girmemin nedeni, daha önce bu gerçekleri dile getirdiğim ve bu adamın nasıl biri olduğunu sergilediğim zaman bana kızanların, gönül koyanların ve hatta hakaret mailleri atanların hatalarını fark etmeleri içindir. Türk siyaseti çok yanlış adam gördü ama böyle birini ilk kez görüyor. Belki de bu yönüyle yeni nesillere bir faydası olacaktır bu siyasi kişinin!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA