• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
HÜSEYİN KOCABIYIK

Bir CHP'linin itirafları

huseyin.kocabiyik@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 09.04.2011, 00:00
Türkiye'nin bana göre tek gerçek haber dergisi olan Aksiyon, bu haftaki sayısında tarihe ışık tutan müthiş bir gazetecilik olayı gerçekleştirdi. CHP'li gazeteci Orhan Birgit'i konuşturdu, daha doğrusu Orhan Birgit itiraf etti. Aslında bizim bildiğimiz bir gerçeği tartışmaya mahal bırakmayacak bir biçimde bir kez daha teyit etti. Neydi o gerçek? 27 Mayıs darbesini organize eden, darbe için uygun zemini hazırlayan ve yol veren odak CHP ve İsmet Paşa'dır. Askerileri kışkırtmak ve darbe ortamı oluşturmak için ne korkunç yalanlar üretilmiş o vakit. Bu yalanlardan bir tanesi öğrencilerin bizzat, "Menderes'in emriyle Et Balık Kurumu'nda, kıyma makinelerinde kıyma yapıldığı" yalanıydı. İşte o dönemin en gerçek tanığı CHP'li Orhan Birgit konuşuyor:
"-Öğrenci olaylarını siz mi organize ettiniz?
-Evet, doğrudur.
-Nasıl?
-Ben CHP Beyazıt ilçe başkanıyım. Öğrenciler (Nurettin Sözen falan da vardı içlerinde), başka bir takım arkadaşlar geldiler. Yardım istediler. 'Ne yapabiliriz?' diye sordular. Bizim yaptığımız şu, öğrenciler üniversite bahçesinde oturup direnç gösterecekler, miting yapacaklar, tahkikatların kurulmasına karşı. Ancak olaylar kontrolden çıktı.
-Kıyma makineleri bir dezenformasyon muydu?
-Ha, kıyma... Ben inandım ona. Sonra ne kıyma var, ne Et Balık Kurumu var. Kıyma makineleri haberlerini yayımladıktan sonra öğrendik ki, uydurma. Anlatan da kim? Alev Alatlı'nın babası Albay Ertuğrul Alatlı. Basın yayın işlerinden sorumlu bir subayın uydurması. Dezenformasyonun dik alası. Bildiri çıktı. Anadolu Ajansı geçti haberi...
-Ama siz iyi bir gazetecisiniz. Bu haber gelince şüphe etmediniz mi?
-Şimdi bir olayın soruşturması için şeyler olması lazım. Tek araç devlet ajansı. Devlet ajansına güvenmeyip de kime güveneceksin?"
***
Anlattıkları bununla da sınırlı değil Birgit'in. Şu söz de ona ait:
"Menderes'e karşı darbe planlayan 9 cuntacı subayı CHP il örgütünün talimatıyla kuyudan ben aldım."
Sözün bittiği yer derler ya, işte öyle bir şey. Bu CHP hakikaten ilginç bir parti. Bu millet bu partiyi o nedenle affetmiyor ve o nedenle tan 60 küsur yıldır iktidardan uzak tutuyor.
***
CHP ve onun marifetleriyle ilgili olarak benim merak ettiğim bir husus var. İyi niyetli ve tarihte olanlarla hiçbir ilişkisi olmayan CHP'lileri tenzih ederek söylüyorum, o gün DP'ye ve Menderes'e bu alçaklıkları yapanların, Türkiye'de darbe tezgahlayanların torunları, yeğenleri, çocuklarının bir kısmı bugün İzmir'de CHP seçmeni olarak yaşıyorlar. Acaba, bu işleri atalarının yaptıklarını biliyorlar mı?
Gerçekten merak ediyorum!..


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA