• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
HÜSEYİN KOCABIYIK

Bir Baykalcının CHP'ye haksızlığı

huseyin.kocabiyik@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 10.04.2011, 00:00
Şahin Mengü CHP Manisa Milletvekili. Açıkça belirteyim ki TBMM'de hakkıyla milletvekili yapan nadir siyasetçilerden biridir. Türkiye'nin gündemine hakimdir. Etkili muhalefet yapma becerisi en yüksek düzeydedir. İyi bir hukukçu olmanın getirdiği birikimle AK Parti Hükümeti'ne çok ciddi muhalefet yapmıştır. Aslında her siyasi parti Şahin Mengü gibi insanları bünyesinde bulundurmak ister. Ancak, anlaşılıyor ki Şahin Mengü, Ankara'da etkili siyaset yaparken memleketi Manisa'yı biraz ihmal etmiş. Zira Manisa'da yapılan önseçimde hemşerileri ona yeni dönem için vize vermediler.
***
Şahin Mengü gibi etkili bir siyasetçinin yeni dönemde Meclis'te olmaması elbette üzücü. Esasen buraya kadar olanlar da normal gelişmeler. Çünkü önseçim adil ve demokratik bir mekanizma. Sonuçta sandık kondu ve o sandıktan başka isimler çıktı. Normal olmayan gelişme ise Şahin Mengü'nün önseçim yenilgisinin ardından partisi için söyledikleri. Şahin Mengü açık bir biçimde CHP yönetimini "Alevicilik" yapmakla suçladı, CHP'nin de Aleviler tarafından ele geçirildiğini ima etti. Görüldüğü gibi siyaset insanı birden kurt adama dönüştürüveriyor. Şahin Mengü gibi başarılı bir siyasetçi bir an da karakter sınavından sınıfta kalıyor. Önseçimde seçilecek bir yerde çıksaydı Manisa Teşkilatı kıymetli olacaktı, seçilemeyince aynı teşkilat "mezhepçi" oldu. Oldu mu şimdi? Şahin Bey'in bu söylediğini kim ciddiye alır? Böyle bir şey var idiyse daha önce niye söylemediğini herhalde kendisine soracaklardır.
***
Aslında Şahin Mengü siyasetin kötü bir hastalığını kendi şahsında teşhir etti. Askeri darbeler siyaseti ve siyasi partileri o denli değersizleştirdi ki, siyasetle meşgul olanlar için parti bir aidiyet kurumu değil, sadece kullanılacak bir araç. Oysa 27 Mayıs'tan önce Demokrat Parti ve CHP aynı zamanda birer siyasi ve kültürel kimlik referansıydı. İnsanlar kendilerini DP'li veya CHP'li diye tarif ederken aslında dindar, laik, Kürt vs. diye de tarif ediyorlardı ve bu durum milli birlik için muhteşem bir mekanizma görevi görüyordu. O nedenle ben her zaman söylüyorum, bu kafasız, bu ahmak darbeciler bugün yaşadığımız her musibetin birinci derecede sorumlusudurlar.
İşte Şahin Mengü'nün bu kadar rahat iftira atmasının nedeni de hiçbir şey ifade etmeyen particiliğin sonucudur. Şahin Mengü iyi bir milletvekili olabilmiş ama hiçbir zaman iyi bir CHP'li olamamıştır. Deniz Baykal'ın arkadaşı olmak çok daha güçlü bir siyasi bağlantıdır. O nedenle Şahin Mengü arkadaşlarına ve partisine çamur atacağına dönüp kendisine bir bakmalıdır.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA