• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
HÜSEYİN KOCABIYIK

Milliyet ve Vatan'ın satılması

huseyin.kocabiyik@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 25.04.2011, 00:00
Ben Aydın Doğan'ın gazetelerini kime satarsa ve kaça satarsa satsın, bu satışların hayrını görmeyeceğine inananlardanım. Çünkü Aydın Doğan ve sahibi olduğu gazeteler bu memlekete çok fenalıklar ettiler. Bu ülkede hala demokrasi rayına oturmadıysa, bir vakitlerin köklü partileri yok olup gittilerse bunun bir numaralı sebebi Aydın Doğan'ın gazeteleridir. Hürriyet Gazetesi'nin Türkiye'ye verdiği zarar tek kelimeyle korkunçtur. Attığı manşetler özellikle 1995-2005 arası dönemi zehirlemiştir. Türkiye bir süredir içindeki o zehri çıkarmaya çalışıyor.
***
Aydın Doğan'ın gazetelerinin kötü şöhreti onun sahipliğinden önceye dayanıyor aslında. Necip Fazıl "Hürriyet Gazetesi'nin tirajı yükseldikçe halkın ruh seviyesi düşüyor" diye yazmıştı bir vakitler. (Büyük Doğu Dergisi; 6 Ocak 1971; S.1; Sh.12). Necip Fazıl gibi bir söz ve sezgi üstadına bu hükmü verdiren şeyin ne olduğunu anlamak çok kolay, kendi yaşadığımız çağın olayları içinde bu gazetenin eylemlerine ve etkilerine bakmak yeterli. Diğer taraftan satılan gazetelerden Vatan'da çok ilginç bir gazete. Bu gazete kağıdıyla, mürekkebiyle ve tüm varlığıyla bir ihanet gazetesidir. Kendisini çıkaranların hepsini var eden, bir yerlere getiren, şöhret ve para sahibi yapan Dinç Bilgin'e ihanettir en başta. Dinç Bey köşeye kıstırılmış vaziyette çırpınırken onun adamları ona son darbeyi vurdular ve işte bu Vatan'ı çıkardılar. O nedenle ben bu Vatan'ın kimseye hayretmeyeceğine inanıyorum.
***
Satılan gazeteler içerisinde mazisiyle, yayın politikasıyla saygın olan gazete Milliyet'tir. Gerçi Milliyet'de AD elinde epeyce bir örselendi ama orada yazan Taha Akyol gibi yazarlar Milliyet'in haysiyetini bir ölçüde korumayı başardı. Sedat Ergin Milliyet'i iyi bir gazete haline getirmişti ancak yerini koruyamadı. Şimdi bu gazetelerin yeni sahipleri var. Yeni patronların düzgün insanlar olduğu söyleniyor. O zaman onlara bir tavsiyem var: Siz iki gazete aldınız ama bunları Aydın Doğan'dan aldınız. Bu şu demektir, bu gazeteleri mazilerindeki kir ve kamburlarıyla aldınız. Önce bu kir ve pastan nasıl kurtuluruz diye bir düşünün ve buna bir çare bularak çıkın toplumun önüne. Ayrıca, ben sizin yerinizde olsam Vatan Gazetesi'nin yayınını durdurarak başlarım işe. Nedenini yukarıda anlattım.
Kısaca, özelikle Milliyet yeni sahiplerine hayırlı uğurlu olsun. Bu gazetenin düzgün ellere geçmesine sevindim.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA