• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
HÜSEYİN KOCABIYIK

MHP'ye sevindirici haber

huseyin.kocabiyik@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 18.05.2011, 00:00
Dün araştırmalarına çok güvendiğim bir şirketin yöneticisiyle beraberdim. Bana MHP'nin oyunun son bir haftada belirgin bir biçimde arttığını söyledi. Sözünü ettiği oy oranı yüzde 13'ün biraz üzerinde. Ben bu sonuca çok şaşırmadım. Çünkü bu kaset olayının ters tepeceğini biliyordum. Bunun nedenlerini aşağıda belirteceğim. Ancak, bilinmesi lazım ki son altı aydır MHP tam olarak baraj sınırında durmaktaydı. Yüzde 9'la yüzde 11 arasında gidip gelen bir seyir izlemekteydi. Birinci kaset olayında bir sarsıntı olduğuna kuşku yok ama Devlet Bey'in konuya ilişkin sert kararlar alması MHP tabanını toparladı. İkinci kasetlerin yayınlanması ise tam olarak MHP'li seçmeni kilitledi ve hatta MHP'ye hariçten vicdani oyların gelmesine neden oldu. Bugün itibariyle MHP baraj korkusu yaşamayacağı bir yerde bulunuyor.
***
Peki, gelelim şimdi kasetlerin neden ters teptiği meselesine: Bir kere MHP'li yöneticilerin ahlak dışı görüntülerini içeren kasetlerin hemen seçim öncesinde piyasa sürülmesi hem MHP seçmenini hem de genel seçmeni rahatsız etti. Bu rahatsızlığı arttıran en önemli faktörlerden birisi Güneydoğu'da ve büyük şehirlerde tırmanan Kürtçü eylemlerdir. İnsanlar şöyle düşündüler: "Bu haksızlık, PKK'lılar her yeri yakıp yıkıyorlar, MHP ve Ülkücüler kaset tuzağının içinde etkisiz hale getiriliyor, bu işte bir kötü niyet var".
Bu durumun vicdanları rahatsız ettiği çok açık. 12 Haziran'da MHP'ye oy vermeyecek olan birçok insan oyunun istikametini sırf bu vicdan rahatsızlığı yüzünden MHP'ye yöneltmiş durumda. Bunun gibi bir başka neden yine PKK'yla ilgili. İnsanlar artık Güneydoğu'da ve büyük şehirlerdeki Kürtçü- bölücü şımarıklıktan çok ama çok rahatsız olmaya başladı. Birçok insan bu Kürtçü-bölücü çevrenin ürkütücü eylemlerine karşı devleti dahi güvence olarak görmüyor. Bu ülkede birçok insan vardır ki, MHP'ye hayatında oy vermemiştir ama MHP'nin varlığını da bir teminat, bir güvence olarak görür. Yan mahallenin çakallarına karşı koyacak mahallenin kabadayısı gibi bir algıdır bu. MHP'nin kasetleri berbat içeriğine rağmen neden MHP'ye oy kazandırıyor sorusunun cevabı bu "derin millet" reflekslerinde aranmalı.
***
Şimdi MHP'nin önünde bir tehdit daha duruyor. Bu kaset işini yapanlar bugün için, yani 18 Mayıs tarihine bir kaset randevusu daha verdiler. Bu konuda benim görüşüm şudur: Eğer bir kaset veya kasetler açıklanırsa ve bu kasetlerde kadın-erkek meseleleri varsa, bu MHP'nin oylarını yüzde bir daha arttırır. Yok, eğer, yayınlanacak kasette, mesela şehitler üzerine, terör üzerine, bunların istismarı konusunda bazı unsurlar varsa, bu da bu kez MHP'nin belini kırar.
Umarım böyle bir şey olmaz ve umarım 12 Haziran seçimi MHP için bir giyotine dönüşmez. Çünkü MHP'nin başına gelen kötü bir şey Türk milletinin menfaatine değildir.



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA