• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
HÜSEYİN KOCABIYIK

Bu CHP'ye oyumu verebilirim

huseyin.kocabiyik@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 24.09.2011, 00:00
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu en ağır şekilde eleştirenlerden biriyim ben. Ancak dile getirdiğim eleştirilerin hiçbirinden dolayı haksızlık ettiğim duygusu içinde değilim. Ancak bir başka gerçek var, bir süredir başka bir Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP izliyoruz ve doğrusu ben bu yeni profili şaşırtıcı buluyorum. Bir kere eski CHP gibi darbelerden değil halktan medet uman bir siyaset anlayışı takip edeceği izlenimi veriyor. Temel siyaset yapma tercihi bu şekilde ortaya çıktıktan sonra zaten bundan sonraki siyasi eylemlerin demokrasi çizgisinde olacağını beklemek doğaldır. Nitekim CHP yönetimi yeni tercihlerinin ilk meyvelerini TSK İç Hizmet Kanunu'nun 35.Maddesinin kaldırılması konusunda vermeye başlamıştı. Gerçi çok kötü yazılmış bir değişiklik teklifi ile bende kuşku uyandırmıştı ama sonra samimi olduklarına inandım. Diğer yandan yeni Anayasa yapma konusunda da CHP'yi samimi bir arzu içinde görüyorum ve doğrusu etkileniyorum. Terörle mücadele konusunda hükümete açık destek vermesi de yeni dönemde pozitif muhalefet örnekleri vereceklerini gösteriyor.
***
Aslında yeni CHP'nin farkına varmama iki olay neden oldu: Birincisi Kemal Kılıçdaroğlu açık bir biçimde 27 Mayıs'ı eleştirdi ve idamları kınadı. Daha sonra da Aydın Menderes'i arayarak hem siyasi hem de insani duyarlılığını sergiledi. Bunları CHP Genel Başkanı yapıyorsa simgesel anlamı büyüktür ve ayrıca bir ilktir. İkinci olay birincisi kadar önemli ve dikkate değer. Ak Parti Hükümetinin çıkardığı Kuran kurslarına gidecek cocuklarda yaş sınırını kaldıran KHK'yi Anayasa Mahkemesi'ne götürmeme kararı almış CHP. Bu yaklaşımı o denli akıl dolu ki CHP'yi iki bakımdan tebrik etmek lazım: Hem 28 Şubat'ın aptalca bir uygulamasının ortadan kaldırılmasına katkı verdiği için hem de kendi siyasi kaderini değiştirecek şifrelerin nihayet farkına vardığı için. Bütün bunların anlamı CHP'nin halkla ve onun İnançlarıyla kavga ediyor görüntüsünün kendi siyasi varlığına zarar veriyor olduğunun farkına varmış olmasıdır.
***
Bütün bu önemli bulduğum gelişmelerden sonra kendi kendime sordum:
Ben bu CHP'ye oy verebilir miyim? Hiç şüphe yok veririm. Halkın değerlerine saygılı, demokrasiye bağlı bir CHP'ye bir vatandaş olarak niye oy vermeyeyim ki?
Doğrusu bunları alt alta koyduğumuz vakit ortada devrimsel bir değişimin hazırlıklarını görüyorum ben.
CHP gerçekten iktidar olmaya mı karar verdi acaba?
Ya da mutfakta biri mi var?


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA