• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
HÜSEYİN KOCABIYIK

Sahici olmak böyle bir şeydir işte...

huseyin.kocabiyik@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 09.10.2011, 00:00
Ülkemizin başbakanının annesi vefat etti ve dün hepimiz o anıt hayatın cenaze merasimini izledik. Başkalarını bilmem ama benim için unutulmaz anlardı dün izlediğim sahneler. Yaşı 90'lara yaklaşmış bir ana bu dünyada ömrünü tamamlıyor ve eşi Ali Kaptan'nın yanına, yeni yolculuğuna çıkıyor.
Onun bu dünyada bırakıp gittikleri arasında dünyanın en güçlü adamlarından biri de var; Başbakan Tayyip Erdoğan var.
Dün annesi Tenzile Hanım'ın kabrinin başında daha hayatın başında yetim kalmış bir çocuk gibi gözyaşı döktü.
Her evlat annesi için gözyaşı döker; bu doğal bir haldir ancak, tarih yazan bir adamın yüreğindeki acıyı onun gözyaşlarında izlemek insana unutulmaz anlar yaşatıyor.
***
Birkaç yıl önceydi, Başbakan Erdoğan ile bir vesile görüşmüştüm. Sohbete torunlarından söz açarak başlamıştık.
Torun konusu açıldığı andan itibaren Başbakan Erdoğan neredeyse başka bir galakside yaşıyormuş gibi davranmaya başlamıştı. Torunu Ahmet Akif'in ona söyledikleri, attığı yumruklar, oynadığı
oyunlar, yaptığı kurnazlıklar başbakanı bir sevgi denizinde yüzdürüyordu sanki.
Tam yarım saat Ahmet Akif'le iliskilerini anlattı. Ben dayanamadım ve şöyle dedim kendisine: "Efendim sizin bu halinizi gören ülkenin en güçlü adamının kim olduğu konusunda kuşkuya düşer." Güldü bu sözüme. "Torun sevgisi başka bir şey" dedi.
Görüşmeden çıktığımda Dolmabahçe'nin bahçesinde karşılaştığım Başbakan'ın yakın calışma arkadaşlarından Mücahit Aslan'a "Yahu Mücahit, başbakan torunlarından bahsederken dünyadan kopuyor, müthiş bir sevgi bu" demiştim, o da beni tasdik etmişti.
***
Bu yazıyı Başbakan'ın annesinin ölümü üzerine yazmış değilim. Başbakan'ın aile bireylerine duydugu derin merhameti anlatmak için de yazmadım. Başbakan dün annesinin mezarı başında aslında birçok kimsenin merak ettigi bir sorunun cevabını verdi: Siyasi gücünün beslendiği kaynağın ne olduğunu gösterdi herkese. Bana yabancı ülke diplomatları ve akademisyenler hep sorarlar:
"Tayyip Erdoğan'ın siyasi gücünün kaynağı nedir?" diye. İşte budur; torununu anlatırken yaşadığı andan kopuşu; annesinden ayrılırken akıttığı gözyaşları; kısaca insanın rol yapma veya rol kapma ihtimalinin sıfır olduğu hallerde Başbakan Erdoğan'ın sergilediği sahicilik.
Bu ülkenin insanlarının yüzde 50'si oyunu Tayyip Erdoğan'a işte bu sahiciliğinden dolayı veriyor.
Bu yazıyı, bana hep sorulan bir sorunun cevabını dün Tenzile Hanım'ın uğurlanışı sırasında bir kez daha gördüğüm için yazdım.
Bu vesile ile bu ülkenin abide analarından biri olan Tenzile Hanım'a Allah'tan gani gani rahmet diliyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA