• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
HÜSEYİN KOCABIYIK

Bu adamlar kimin adamları

huseyin.kocabiyik@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 21.01.2012, 00:00
İki gündür yurt dışındayım ve Türkiye'de olan biteni uzak doğudan izlemeye çalışıyoruz. Türkiye'de Hrant Dink davasıyla ilgili verilen mahkeme kararından dolayı kıyamet kopuyor. Hrant Dink'in alçakça öldürülmesini istismar edip onun ölüsünden bir mesih yaratmaya çalışan hain bir güruh yine etkili bir mesainin içinde.
Kendisine "muhafazakar" diyen bir grup kalem erbabı da bu ihanet ehlinin peşine düşmuş gözüküyor. Mesele nedir? Bu güruh mahkemenin verdiği kararı beğenmiyorlar. Mahkeme suçlu oldukları belli olan sanıklara az ceza verdiği için mi beğenmiyorlar? Hayır değil, zira en yüksek cezayı vermiş mahkeme. Peki beğenilmeyen ne? "Mahkeme niye devleti mahkum etmedi, bu cinayeti devletin işlediğine dair niye bir karar çıkmadı o mahkemeden?" Bütün öfke, bütün hınç bundan. Şimdi ben de soruyorum: Bu adamlar kimin adamı, bu devlet kimin devleti? Bu devletin kusurları çok ama bu kadar iç düşmanı nasıl icad etti?
***
Kimse kusura bakmasın, herkes kendini salak yerine koyabilir, benim kendi adıma hiç öyle bir niyetim yok. Çünkü benim bir aklım var. Benim bir kalbim de var. Ben Hrant Dink'i öldürenleri 4 yıldır lanetliyorum. Ancak elimde kanıt olmadan, dahası mahkeme bir kanıt bulamadan varlığımın garantisi olan devletimi de asla suçlamam. Ben kararlıyım, uçuruma doğru giden koyun sürüsünün içinde olmayacağım. Bir kere bu işi niye devlete bulaştırıyorlar bakalım: Yargılananlardan birisi polis muhbiri. Devlete "katil" diyenlerin dayandığı en temel husus bu adam. Evet, polis muhbiri ve dünyanın bütün devletlerinde polis böyle adamlar kullanır. Nitekim o adam Hrant Dink'in öldürüleceğini önceden haber vermemiş mi? Vermiş. "Polis bu cinayeti önleme konusunda yeterince caba sarfetmemiş" diyebilirsiniz. Bir görev ihmalinden söz edebilirsiniz, iyi de devleti niye katil ilan ediyorsunuz? Ayrıca mahkemeden ne istiyorsunuz? Mahkeme ne yapacaktı ki, bu suratları nursuz ne mal oldukları belli olmayan adamlar mutlu olsunlar diye devlet aleyhine delil mi icat edecekti? Mahkemeler ellerindeki delillere göre karar vermek zorunda değiller mi?
***
"Hepimiz Hrant'ız, hepimiz Ermeniyiz." Günlerdir söylenen bu. Hayır kardeşim ben Hrant da değilim, Ermeni de değilim. Ben sadece Hrant'ı vuran alçak eli değil, karanlık bütün elleri lanetliyorum. Bir grup pis adamın benim ülkemde Ermeni propagandası yapmasını da aynı sekilde lanetliyorum. Yapılan şey bellidir, devleti lekeyecekler, devleti çürütecekler. Devlet milletin devleti oldu ya, devlet eskisi gibi onun bunun oyuncağı olan aciz bir mekanizma olmaktan çıktı ya, belli ki ihale alınmış ve devlette hasar yaratmaya çalısıyorlar. Devleti hala sivil idare tarafından denetlenemeyen, demokratik karakterden uzak bir çete yapılanması olarak göstermeye ugraşıyorlar.
Bunlari taniyoruz...


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA