• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
HÜSEYİN KOCABIYIK

Hüzünlü bir gün

huseyin.kocabiyik@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 04.02.2012, 00:00
Geçtiğimiz çarşamba günü Ankara Hacı Bayram Camii'nde hüzün dolu anlar yaşadık. Merhum Aydın Menderes'i vefatının 40. gününde bir mevlitle andık. Onun vefalı ve asil eşi Ümran Menderes, onu sevenleri mevlit münasebetiyle bir araya topladı. Güzel sesli hocalarımız Süleyman Çelebi'nin müthiş mevlidini yine o müthiş sesleriyle okudular. Mevlidi dinlerken "İslam'da mevlit yoktur" türünden fetva verenlerin ne berbat bir fikir öne sürdüklerini bir kere daha anladım. Bu eser insanı manevi hayatının labirentlerde dolaştırırken aynı zamanda mutlu hissettiriyor. Mesela çarşamba günü Hacı Bayram'da mevlit dinlerken içimde huzurlu bir dünyanın oluştuğunu hissettim. Sonra anladım ki Aydın Menderes gittiği yerde çok mutlu ve huzurlu. Bizim mevlitten aldığımız lezzet bunun sonucu.
***
Evet Aydın Bey'i kaybedeli 40 gün oldu. Onun olmadığı bir dünyaya ben hala alışamadım. Karmaşık bir siyasi denklemi çözemediğim zaman bana bir telefon mesafesinde olan büyük beyine ulaşamıyorum artık. Fikirler ve kavramlar deryasında kürek çekmek istediğim vakit gidip kendimi derinliğine attığım mütebahhir adam yok. Çekti gitti ve bizi yetim bıraktı. Bazen ona çok kızıyorum, o büyük mektebi kapatıp gittiği için. Ve kendime her zaman çok kızıyorum, bu büyük adamın dizinin dibinde neden daha fazla oturmadım diye. Ama en fazla Ümran Hanım'ı düşünüyorum, biz bile bu denli özlem doluyken kimbilir o asil ve eşşiz sevgili hayat arkadaşını nasıl bir yakıcı duyguyla özlüyordur. O gün Hacı Bayram'ın avlusunda Ümran Hanım'ın pırıltılı yüzünde işte o büyük özlemi, o büyük sevgiyi ve o büyük yalnızlığı gördüm.
***
Aydın Bey'in bu dünyayı terki Yeni Asır okuyucularını da derinden üzdü. Köşesinde memleket meselelerine dair herkesten farklı saptamalar yapardı. Hatır için bir kelime fazladan söylemezdi. Mesela hükümete destek verirdi ama yeri geldiği zaman aynı hükümet için giyotini işletirdi. O herkes için adildi. Onun yazdığı pazar yazılarını keşke bu ülkenin bütün devlet adamları, bütün diplomatları dikkatlice okuyabilseydi. Onun bugünü tarihe bağlama konusundaki müthiş zekası insan beyninde yepyeni ufuklar açıyor. Zaten Aydın Menderes tükenecek bir kaynak değil, o her okunduğunda kendini misliyle üreten ve kalıcılığını sağlamlaştıran bir referans merkezi. Allah'tan Aydın Menderes'in fikir ve eserlerini derlemeye ve yaymaya hazır öğrencileri, gönül dostları var. Hacı Bayram'da o vefalı insanları da gördüm ve sevinç duydum.
Vefatının 40. gününde Merhum Aydın Menderes'e hasretimizle birlikte Allah'tan rahmet diliyoruz.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA