• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
HÜSEYİN KOCABIYIK

Osman Aydın haksız mı?

huseyin.kocabiyik@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 08.02.2013, 00:00
Kabul edelim ki CHP'li siyasetçilerin pek dilinin ayarı yok. En netameli, daha doğrusu en sakin olunması gereken konularda dahi en tahrik edici çıkışı duyabilirsiniz CHP'li siyasetçilerden.
Geçmişte Sabri Ergül, Canan Arıtman, Kemal Anadol bu konuda epeyce bir şöhret sahibi olmuşlardı.
CHP'nin sivri dilli milletvekilleri yine Ege'den çıkmaya devam ediyor. Daha bir hafta önce İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler yaptığı bir konuşmada "Türk ulusuyla Kürt milliyeti eşit olamaz" sözleriyle Türkiye'yi ve siyaseti karıştırmayı başarmıştı.
Daha bu tartışmalar sıcaklığını sürdürürken bir top ateşi de CHP'nin Aydın Milletvekili Osman Aydın'dan geldi.
Kendi partisinin Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'e yönelik "Manyak herif, abuk sabuk konuşuyor" sözleri gündemi ve CHP'yi izleyenleri şaşkına çevirdi.
***
Osman Aydın bu ifadeleri, üstelik de kendi parti arkadaşına niye kullandı? Bunun cevabını Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün davranışlarında aramak gerekiyor. Bir saatli bomba gibi Hüseyin Aygün. Geçmişi marjinal sola dayanıyor. Kılıçdaroğlu'yla arasında akrabalık ilişkisi var. Ancak her siyasi eylemi, her siyasi tavrı CHP'nin içini karıştırmayı amaçlayan ve önceden tasarlanmış bir programa dayanıyor sanki. Dersim olayı konusunda yaptığı çıkışları şimdi yeniden hatırlamak insana çok anlamlı geliyor. Mesela bir ara PKK tarafından kaçırılmış ve sonra serbest bırakılmıştı. Serbest kalınca kendisini kaçıran PKK'lılara sahip çıkması başta Başbakan olmak üzere kendi partisi de dahil, birçok çevrenin tepkisini çekmişti. O vakit "bu bir senaryo" diyenlere karşı Hüseyin Aygün'ü savunmuştum ben. Ancak şu son yaşananlardan sonra bu milletvekilinin hiç de iyi niyetli biri olmadığı kanaatini taşımaya başladım. Paris'te öldürülen PKK'lıların ailelerine taziye ziyaretine gitmesi bir yana, Kurtuluş Savaşı'nda Rumlara karşı soykırım yaptığımızı söylemesi artık karşımızda hain ruhlu bir provokatör olduğunu gösteriyor bize.
Namuslu bir adamın önce iki şey yapması gerekiyor oysa. Önce CHP'den istifa etmesi gerekir. Ondan sonra da iddiasını ispatlaması. Tarihin herhangi bir döneminde yaşanmamış bir şeyi varmış gibi iddia etmek en hafif tabirle ya şizofren bir kafanın işidir ya da o kişi başkalarının hesabına çalışan bir ajan provokatördür.
Türk milletine böyle bir iftira atmak ahlaksızlığın dik alasıdır.
***
Osman Aydın'a gelince...
Türk milletini soykırım yapmak gibi dünyanın en aşağılık suçuyla itham eden birine "az bile söylemiş" denebilecek bir sıfatla tarif ediyor Osman Aydın.
"Manyak herif" diyor.
Bu kez CHP'nin sivri dilli milletvekilini eleştirmeyeceğim. Tam aksine "Ağzına sağlık Osman Aydın" diyorum... Siyasette nezaket önemlidir. Siyasetçinin ağzından çıkacak lafa özen göstermesi gerekir. Ancak bazen, varlığımıza, tarihimize, birlik ve beraberliğimize, namusumuza, hatta atalarımızın şerefine öyle saldırılar oluyor ki, çoğu kez bu saldırganlıklar cevapsız kalıyor. Pek nezaket kurallarına uygun olmasa da, Osman Aydın o provokatöre, atalarımıza iftira atan o PKK destekçisine söylenmesi gerekeni söylemiştir ve o kişi için kullandığı sıfat milletin yüreğini soğutmuştur.
Manyağa manyak demenin de ayrıca hiçbir sakıncası yoktur!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA