• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
HÜSEYİN KOCABIYIK

Kavuşma sevinci ve barış süreci

huseyin.kocabiyik@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 14.03.2013, 00:00
Dün Türkiye'nin son bir haftalık karnesinde yer alan olayları ve sonuçlarını yazmıştım: Mısır'ın Türkiye dostluğu adına Rumlara attığı tokat, Yunanistan'daki Lavrion terör kampının kapatılması ve Cilvegözü patlamasının sanıklarının Suriye'de yakalanıp getirilmesi bunlardan bazılarıydı. Hiç komplekse girmeden hükmümüzü verdik, bugünün Türkiye'si eski Türkiye değil artık. Herkesin Türkiye ile iyi geçinmesi kendi menfaatine. Türkiye ile düşmanlığın bir bedeli olduğunu ve o bedeli herkesin behemehal ödeyeceğini biliyoruz artık.
İşte, haftalık karne notumuzu yükselten olaylar dizisi devam ediyor. Dünkü Galatasaray zaferi bize her alanda dünya ile başa güreştiğimizi gösteriyor bize. Bugün Galatasaray'ın Avrupa kupasını alabileceğine inananların sayısı dünden daha fazla. Bu toplumsal özgüven yaygınlaştıkça daha standartları yüksek bir toplum olacağımıza şüphe yok.
***
Asıl yazı konumuza gelince: Dün yine hem ülkemizin yükselen gücünü hem de yürüttüğü süreçlerin doğru istikamette geliştiğini gösteren bir olaya hep birlikte tanık olduk. Yıllardır PKK'nın elinde bulunan kamu görevlileri serbest bırakıldı ve Türkiye'ye gelerek ailelerine kavuştu. Bu nereden bakarsanız bakınız çözüm sürecine olumlu katkı yapacak bir gelişmedir. Hiç şüphe yok ki buradan hükümet adına olumlu bir sonuç çıkartılacağı gibi Abdullah Öcalan'ın PİAR'ı için de hatırı sayılır bir sonuç çıkmıştır. Bu gelişmeden sonra süreç bakımından Abdullah Öcalan'ın yeri dünden daha sağlamdır. Bir başka açıdan bakıldığı zaman terörist başının bu güç denemesi kendisi adına başarıyla tamamlanmıştır. Bunun sürecin bundan sonraki safhalarını nasıl etkileyeceğini hep birlikte göreceğiz.
***
Dünkü gelişme tabii ki önemliydi ve şu hususların altını çizmek yerinde olacaktır.
1- Kamu görevlilerinin, ne şekilde olursa olsun, PKK'nın elinden alınması ve ailelerine kavuşmalarının sağlanması önemliydi.
2- Kamu görevlilerinin davranışlarından anlıyoruz ki PKK'nın elindeyken çok onurlu ve başı dik durmuşlardır, onları ödüllendirmek devlet için bir görev olmalıdır.
3- Bu olayın karşılıksız ve şartsız olması ayrıca önemlidir.
4- Yine insanlarımızı teslim alırken Habur benzeri kepazeliklerin yaşanmasına izin verilmemesi sürecin bize çok şey öğrettiğini göstermektedir.
5- Bu gelişmeyle birlikte PKK'nın silah bırakması, terörün bitmesi güçlenen bir beklenti haline gelmiştir.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA