• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
HÜSEYİN KOCABIYIK

Özensizliklerin tahribatı

huseyin.kocabiyik@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 11.04.2013, 00:00
Bu ülkede hiç kimse Başbakan Erdoğan'a yardımcı olmuyor, bu çok açık. Zaten çok sert bir muhalif tutumla karşı karşıya olan Başbakan bir de kendi kadrolarının idrak eksikliğiyle uğraşmak zorunda. Yani karşısındaki orduyla savaşması yeterli değil, bir de dönüp kendi ordusuna ayar vermesi gerekiyor.
İşte son günlerde yaşanan ve bana göre zerre kadar önemi olmayan olay, Sağlık Bakanlığı güya alt birimlerinin tabelalarından TC harflerini kaldırmış. Bir kızılca kıyamet. "TC'yi kaldırmak istiyorlar" diye kıyameti koparan istismar mühendislerine mi kızacaksınız yoksa bu tartışmalara kapı aralayın intikal sorunu olduğu besbelli bakanlık mensuplarına mı?
Türkiye bir haftadır akla ziyan TC meselesini tartışıyor.
***
Türkiye'yi çok kritik bir evreden çıkarmaya çalışan ve mayınlı tartışmaları toplumsal alana en az zararla yansıyacak biçimde kompanse etmek için gayret gösteren Başbakan ne yapsın sorusu doğru bir soru değil mi?
Yıllardır aynı koltukta oturan dar kafalı bir bürokrat Sağlık Bakanlığı'nın alt birimlerinden TC rumuzunu kaldırıyor. O rümüz Bayındır Sağlık Müdürlüğü'nün tabelasına konsa ne olur konmasa ne olur? Ancak ülke atmosferinden habersiz bir bürokrat belki de hükümete yaranmak için böyle bir işe girişiyor ama ülkede koskoca bir tartışma türüyor.
Üstelik değerli bir insan olan yeni Sağlık Bakanı da günlerdir bu konuyu sündüre sündüre bir hal olmuş durumda.
Dün öğreniyoruz ki bu işlere yol açan bürokrat görevden alınmış. İyi olmuş da neye yarar ki, Türkiye son bir haftadır yine aptalca bir tartışma daha yaşadı. Tam bir haftadır tahrik, kışkırtma ve fitne bu yapay tartışmadan beslendi.
***
Türkiye'nin içinden geçmekte olduğu bu süreçte en başta devlet organları ve hükümet dikkatli olmalıdır. Muhalefetin de böyle bir sorumluluğu vardır ama öncelik hükümetindir. Türkiye'nin zaten yeterince gereksiz tartışma konuları var, bunlara yenilerinin ilavesi ancak yürütülmekte olan Hayati süreçlere zarar verir. Ayrıca her zaman söylediğim bir hususu bir kez daha tekrar edeyim: Bu ülkede yaşayan herkes İslam, Türk, Türkiye, Türklük gibi kelime ve simge kavramlar üzerine konuşurken biraz özen göstermelidir. Bu kavramlar milletin duyarlılık merkezini oluştururlar çünkü.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA