• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
HÜSEYİN KOCABIYIK

Kriz nereye gidiyor?

huseyin.kocabiyik@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 12.06.2013, 00:00
Öyle görünüyor ki Gezi ve ona bağlı protesto krizi çözülüyor. Bunu nereden anlıyoruz? Şuradan: Dün Taksim Meydanı'na yine polis müdahalesi oldu; orada kümelenmiş yasadışı örgütler ve onların yarattığı slogan pisliği Taksim'in dışına atıldı; buna mukabil Gezi Parkı'nda eylem yapan ve Başbakan dahil birçok kişinin sempatiyle baktığı eylemcilere polis herhangi bir müdahalede bulunmadı.
Böylece bir husus netleşmiş oldu: Gezi eylemcileri ayrı tutulacak, onları incitecek girişimlerden uzak durulacak ve onlarla diyalog kurulacak; diğer terör örgütü uzantılarına ise asla müsamaha gösterilmeyecek.
Geçtiğimiz pazar günü 'onların anladığı dilden konuşuruz' diyen Başabakan Erdoğan, anlaşılıyor ki bu ikazını vakit geçirmeden bir talimata dönüştürmüş durumda.
***
Dün Taksim'e polis müdahalesi olurken televizyonlardan canlı yayınlanan manzaraları izliyordum. Günlerdir Taksim Meydanı'nı kurtarılmış bölge haline getirmiş olan yasadışı örgütler görüntülerden anlaşılıyor ki epeyce bir çatışma hazırlığı yapmışlar. Polis araçlarının üzerine epeyce bir şey fırlattılar; ancak polisin kararlılığı karşısında meydanı terk ettiler. Bu arada polis 'size zarar vermek istemiyoruz' anonslarında adeta marjinal gruplara yalvarıyordu. Bu polisin ne kadar özenle davrandığını gösteriyor. Polis bu müdahaleyi yapmakta haklıdır. Çünkü Taksim Meydanı Gezi Parkı eylemcileri de dahil kimsenin babasının malı değil. Taksim Meydanı 20 milyon İstanbullu'nun üzerinde yürüme hakkı olan bir alan. Tam 15 gündür bu şehrin insanları Taksim'e gelemiyor, bu kabul edilebilir bir durum mudur?
***
Artık ciddiyet ve hukuk bütün boyutlarına hayata geçmeli ve bir hukuk devleti olduğumuz herkese gösterilmelidir.
Çünkü Taksim Parkı'nda yapılan eylemlerin hiçbir yasal ve ahlaki meşruiyeti mevcut değildir.
İstanbul'un merkezi bir kurtarılmış bölge haline getirilemez.
O meydanda herkesin hakkı vardır.
Umarım diyalog girişimleri bir an önce olumlu şekilde sonuçlanır.
Gezi Parkı eylemcileri dahi barışçı yöntemlerine rağmen kabak tadı vermiştir.
Çünkü bu eylem tüm Türkiye'yi enfekte eden bir nitelik kazanmıştır.
Bu insanlar şayet iyi niyetli kimselerse ülkelerine verdikleri büyük zararı da görmeleri gerekiyor.
Hiçbir şey Türkiye'den daha değerli değildir çünkü!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI