• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
HÜSEYİN KOCABIYIK

Mısır ve Türkiye

huseyin.kocabiyik@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 06.07.2013, 00:00
Önce bir kere Türkiye'nin bütün siyasi partilerini, TBMM'yi canı gönülden tebrik ediyorum.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu özellikle kutlamak gerekir, zira hiç yalpalamadan doğrudan doğruya Mısır'daki askeri darbeyi eleştirmiştir.
Ben hükümetten daha etkili bir tavır bekliyordum ama belli ki hükümet devlet olmanın zaruretlerini önceleyen bir tutumu tercih ediyor. Ben hükümetin bu tutumunu yeterli bulmuyorum, zira söz konusu olan bir halkın iradesini çiğnenmesidir. Türkiye bu meselede kararlı ve mevcut darbe yönetimini baskı altına alıcı bir tutum takınmalıydı. Görünen o ki durumu idare etmeyi tercih ediyor.
***
Bu arada ABD de dahil Batılıların Mısır'daki darbeye verdikleri dolaylı detsek tek kelimeyle mide bulandırıcı. Her fırsatta demokrasi kriterlerini başka milletlere karşı baskı aracı olarak kullanan Batılıların Müslüman antipatisi yüzünden bir askeri darbeyi sessizce izlemesi tarihin en çirkin politik görüntülerinden biridir.
Demokrasi söz konusu olunca Batı müslümanları "pour oriant" anlayışıyla ayrı bir kategori olarak görüyor.
Mısır'daki askeri darbe bir kez daha Batı'nın hiçbir kutsalının olmadığını göstermiştir bize.
***
Diğer yandan Mısır darbesi Türkiye'nin demokrasi konusundaki birikimini bir kez daha yakından görme fırsatı vermiştir.
Türk halkının hatta Türk aydınlarının hafızası yeniden uyanmıştır. Mısır'a bakıp geçmişte yaşadığımız darbelerin bizden alıp götürdüklerini daha iyi görebiliyor, demokrasi konusunda ne kadar çok yol aldığımızı buruk bir sevinçle anlıyoruz.
Çektiğimiz acıları şimdi Mısır halkı çekiyor.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI