• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ÖZKAN BİNOL

Tanrıların üç boyutlu savaşı

ozkan.binol@sabah.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 19.11.2011, 00:00
Vakti zamanında 'Yüzüklerin Efendisi' gişede yapımcıların yüzünü fazlasıyla güldürünce, Hollywood'da art arda mitolojik kahramanların başrolde olduğu filmler çekildi. 'Titanların Savaşı', 'Beowulf' gibi yapımlar bu kategoride anılmayı hak eden başarılı çalışmalar. Gösterime yeni giren, destansı bir savaş ve kahramanlık öyküsü olan 'Ölümsüzler' bu tür filmlere eklenen en son halka.

EPIRUS'UN YAYI
'Ölümsüzler'in konusu kısaca şöyle: Acımasız, kana susamış kral Hyperion ve onun ölüm saçan ordusu Yunanistan'ın her köşesini yakıp yıkmaktadır. Hyperion'un amacı yeryüzünün tek hakimi olmak ve Olimpos'un tanrılarını yok etmek için Titanlar'ın gücünü serbest bırakmaktır. Bunu da uzun zamandır kayıp olan Epirus'un yayını kullanarak yapmayı planlamaktadır. Hyperion'un saldırılarında annesi öldürülen Theseus intikam yemini eder. Kahin Phaedra'nın yardımıyla Hyperion ile yapacağı büyük savaş için hazırlıklara başlar.

GÖRSELLİK SİHİRBAZI
Bilenler bilir, '300 Spartalı' yıllar önce konusu ve görsel efektleriyle sinema dünyasında fırtına gibi esmişti. Şimdi aynı yapımcılar yine Yunan mitolojisine sırtını yaslayıp 'Ölümsüzler' ile aynı rüzgarı estirmeye çalışıyorlar. Üstelik filmi bu konuların üstad-ı azamı Tarsem'e emanet etmişler.
İlk filmi 'Hücre' (The Cell) ve 'The Fall' ile sinemaya yepyeni bir görsellik kazandıran yönetmen Tarsem'in 'Ölümsüzler'i yönetecek olması başından beri heyecan vericiydi. Özellikle 'The Fall'da Tarsem'e hayranlığım kat be kat artmıştı. Haklı olarak yeni filminde de beklentim büyüktü. Ama maalesef sevgili yönetmenimiZ bir önceki filminde bıraktığım noktada duruyor. Yanlış anlaşılmasın, 'Ölümsüzler' inanılmaz bir görsel şölen. Kostümler, çevre tasarımı, yakalama tekniğiyle çekilmiş savaş sahneleri fazlasıyla şık ve göz alıcı. Daha önceki filmlerinde sinemayı görsel olarak zorlamış ve bunu başarmış bir yönetmenden bahsettiğimiz için 'Ölümsüzler'de de aynı şeyi beklemek hakkımız.
Destansı filmlerde büyük alanda, bol figüranlı, bol kanlı, görkemli savaş sahneleriyle seyirci üzerindeki etki daha da artırılır. Tarsem bundan ısrarla kaçıp 'chiaruscuro' tekniğiyle -yakın çerçeve mantıklı- farklı bir görsellik peşine düşüyor. Evet, son derece güzel ama biz zaten daha önceki filmlerinden aşinayız buna. İster istemez bir 'tekrar' hissi hissediyorsunuz.

MICKEY ROURKE

Birden fazla tanrıyı izlemek, özellikle de tanrı Poseidon'ın gençliği güzel bir sürpriz. Mickey Rourke, John Hurt, Freida Pinto, Hanry Cavill görsel efektler ve yönetmen Tarsem kadar filmin en önemli kozları. Üç boyutlu bir hafta sonu istiyorsanız, 'Ölümsüzler' bunu fazlasıyla karşılayacaktır. İyi seyirler.

Haftanın Filmi
Oyunun Sonu

Mesleğin başında bir analist olan Peter, şirketlerinin batma riskiyle karşı karşıya olduğunu kanıtlayacak bir bilgiye ulaşır. Bu bilgiyi kullanarak şirketi batmaktan kurtarmak hatta yükselişe geçmesini sağlamak mümkündür. Bu noktada şirket yetkilileri alınması gereken finansal kararlar ve ahlaki değerler arasında bocalamaya başlar. Ünlü oyuncular Kevin Spacey, Jeremy İrons, Demi Moore'u bir arada izlemek çok keyifli. Film de...


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA