• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ÖZKAN BİNOL

Evdeki hesap AVM'ye uymayınca...

ozkan.binol@sabah.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 08.12.2012, 00:00
Sinemada sevilen işler böyle yürür. İlk filmi seyirci tutarsa hop ikincisi seri üretim sinemalara arz-ı endam eder. Bu tarzın en babası Recep adıyla maruf İvedik, büyükbabası da Yeşilçam klasiği unutulmaz "Şaban"dır. Murat Şeker imzalı "Çakallarla Dans" serisi de onların yolunda ilerliyor demek yanlış olmaz. Çünkü serinin ikinci filmi "Çakallarla Dans 2: Hastasıyız Dede" bu hafta gösterimde.
Filmin konusu şöyle: İlk filmde başlarına gelen onca şeyden sonra mahpusun yolunu tutan dört baba çakal, bir teklifle özgürlük şansı yakalar. Deneysel bir ilaç için önce kobay olacaklar sonra da şartlı tahliye! Bir süre sonra özgürlüğe kavuşan 'Çakallar'ı mahallede sürprizler beklemektedir. Mesela yeni yapılan AVM yüzünden küçük esnaf kan ağlamaktadır. Çakallar, bir süre Tayyar ağabeylerinin onlara emanet ettiği balık restoranını işletip ellerine yüzlerine bulaştırırlar. O yılgınlıkla da isyan bayrağını açıp AVM'de eylem yapma kararı alırlar. Planlar yapılır ama olaylar farklı gelişir.
Çakallarla Dans 2, derdi güldürmek, eğlendirmek olan bir gişe komedisi. Arada tüketim toplumu üzerine ilginç saptamalar yaptığını, "tüketmeyin, tükenmeyin" gibi özlü ve güzel sözlü mesajlar verdiğini söylemek mümkün. Murat Şeker, seyircisini eğlendirmeyi gayet iyi biliyor. Bu nedenle oyuncularına doğaçlama imkanı tanıyor. Gerçi bu oyuncu performanslarının abartılı olmasına yol açmasa da seviyor bizim seyircimiz bu numaraları.
Filme adını veren Çakallar her an sokakta karşımıza çıkabilecek kahramanlar.
Filme adını veren 'Çakallar' her an sokakta karşımıza çıkabilecek kahramanlar. İyi kalpliler, hata yapmaya meyilliler hatta biraz saf ve fazla sevimliler. Hele hele espri konusunda ellerine kimse su dökemez. Mesela Yunuslar Del Piyero'yu yakalayıp götürürlerken espriyi patlatıyor: "En sevdiğim balık Flipper". Yani ülkemin güzel insanları gibiler.

ANA KADRO AYNI
Filmim ana oyuncu kadrosunda bir değişiklik yok. Şevket Çoruh, İlker Ayrık, Timur Acar, Murat Akkoyunlu yine 'Çakallar' olarak karşımıza çıkıyor. Zaman zaman bazı oyuncular abartılı doğaçlamalarıyla diğerlerinin önüne geçse de sonuçta dört kafadarı bize sevdiriyorlar. Doğa Rutkay, Altan Gördüm filmin konuk oyuncuları.
Murat Şeker üretken bir yönetmen. "2 Süper Film"le sinemaya adım attı. "Türk Gibi Başla Alman Gibi Bitir", "Aşk Geliyorum Demez", "Çakallarla Dans" gibi filmleri yönetti. Çok yakın bir tarihte de "Max" isimli bir çocuk filmini tamamladı. Daha çok güldürüyü tercih eden yönetmen adeta Yeşilçam'ın mirasını günümüzde sürdürüyor.
"Çakallarla Dans 2: Hastasıyız Dede" belli bir seyirciyi mutlu edecek bir kitle filmi. Benim çok tercihim olmamakla birlikte eğer sinema salonlarının yüzünü güldürecekse ve seyirciyi mutlu edecekse üçüncüsü de neden olmasın derim.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA