• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ŞEBNEM BURSALI

Yeni yıl, yeni umutlar

sebnem.bursali@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 31.12.2011, 00:00
Bir yıl daha yaşandı ve bitti... Acısıyla tatlısıyla yaşananların ardından 2012'nin ilk günü itibarıyla yepyeni bir sayfa açılacak. Elbette, bir önceki yılda yaşananlar unutulmayacak ama yeni yılı yeni umutlarla karşılamak size de iyi gelmeyecek mi?
***
Şırnak Uludere'de yanlış istihbarat sonucunda yaşamını yitiren 35 sivil, hepimizi yılın bu son günlerinde çok üzdü. Sözkonusu bölgenin bölücü terör örgütü kamplarının geçiş güzergahı olmasına dikkat çekmek istiyorum. Ama daha da önemlisi, PKK ile mücadelede son haftalarda alınan önemli aşamanın ve yeni bir açılım hazırlığının hemen sonrasında böylesi hazin bir olayın yaşanmasının "tesadüf" olabileceğine ne kadar inanabilirsiniz bilemem? Hayatını kaybeden canlar bizim insanımızdır ancak bu süreçte Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak birlik ve beraberliğimize bir halel gelmemesi için herkesin üzerine düşen görevi yapması da şart.
İzmir olarak, Ege olarak ve Türkiye olarak iyisini de yaşadık kötüsünü de dediğimiz gibi. Bu konuyla ilgili geniş bir panoramayı, haber sayfalarımızda bulacaksınız. Bütün kötülüklerin 2011'in bu son gününde kalması ve yeni yılın hep umut getirmesini diliyorum öncelikle. Bu yıl, gazeteniz Yeni Asır için de iyi başladı ve iyi bitti. Yılın ilk günlerinde Mediacat'ten aldığımız ödül, yılın son haftasında Türkiye Reklamcılar Derneği ve Reklam Vakfı'ndan alınan Türkiye'nin En İyi Yerel Gazetesi ödülüyle taçlandı. Bu süreçte, başta siz okurlarımız olmak üzere, bütün çalışma arkadaşlarıma ve bize inanan ve desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Sayın Ahmet Çalık ve Sayın Serhat Albayrak ile Turkuvaz Medya Grubu'nun tüm üyelerine teşekkürü borç biliyorum.

EXPO'da büyükelçi kulisi

Yılın son gününde güzel bir haber de Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'dan geldi. Dışişleri Bakanlığı her yılın son haftasında, dünyanın 200 ülkesindeki büyükelçilerini bir şehirde topluyor ve hem bilgilendirme hem değerlendirme yapılıyor. Örneğin önceki yıl Olimpiyatlar'dan önce Erzurum'da toplanmışlardı, bu yıl da UNESCO'nun Dünya Kültür Mirası Listesi'ne giren Edirne'de toplandılar. 2012 için aslında Mersin düşünülüyordu. Ancak, EXPO 2020 adaylığımızın 2013'de belli olacak olması, Bakan Günay'ı harekete geçirdi ve önümüzdeki yıl yapılacak Büyükelçiler Toplantısı'nın İzmir'de yapılmasını önerdi. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da konuyu Başbakan Erdoğan ile görüştü ve Başbakan'ın oluruyla 2012 Büyükelçiler Toplantısı'nın İzmir'de yapılması kararı alındı. Bunun anlamı açık, Türkiye'nin dışarıdaki temsilcileri konumundaki büyükelçilerimiz, görev yaptıkları ülkelerde İzmir'in EXPO 2020 adaylığı için kulis yaparlarken daha iyi bilgilendirilecekler bu süreçte. Körfezi, Efes'i, Bergama'yı görecek ve bilgi ve ilgileri tazelenerek konuya daha hakim kulis yapabilecekler.

Arkas ve sanat

Geçtiğimiz Çarşamba günü çok küçük bir grupla, çok özel bir zaman geçirdik. Fransa'nın İzmir Fahri Konsolosu sevgili Zeliha Toprak'ın keyifli evsahipliğinde ve Lucien Arkas ile Karoly Aliotti'nin sanatsal derinliği ve kalitesi yüksek sunumuyla, Post Empresyonist Arkas Koleksiyonunu gezdik. Bu kısa ve muhteşem gezinin tüm ayrıntılarını yarınki Pazar Sarmaşık ekimizde okuyabileceksiniz.
Ben burada, bir İzmirli olarak, İzmir ve Türkiye adına Bay Arkas'a teşekkür etmek istiyorum. Böylesine özel ve kaliteli bir koleksiyonu, hem de hiç ücret almaksızın tüm sanatseverlere açan tam bir sanat aşığı Bay Arkas, İzmir'in EXPO adaylığına da önemli katkı yapıyor bilesiniz. Çünkü; Ankara'dan tüm ülkelerin büyükelçileri ile İzmir'e gelen yabancı konukların ziyaret etmek için yarıştığı bu özel koleksiyon, aynı zamanda İzmir ve Türkiye'nin tanıtımında da çok önemli katkı yapıyor.
Türkiye'nin en çok vergi veren 43. işadamı olarak, sadece istihdam yaratarak ve yeni yatırımlarla değil, hep gözardı edilen sanat yoluyla da bu yatırımı zenginleştiriyor Bay Arkas. Son 5 yılın İzmir vergi rekortmeni Bay Arkas, tıpkı sanat gönüllüsü Filiz Eczacıbaşı Sarper gibi İzmir'in sanat açılımında en önemli adımı attı. Günde 250 ziyaretçiyi ağırlayan bugüne kadar 4 binden fazla kişiye evsahipliği yapan sergi, talep yoğunluğu sebebiyle Ocak sonuna kadar uzadı.
Malum, yarın yeni yılın ilk günü. Size tavsiyem, yeni yıla bu sergiyi ziyaret ederek başlamanız. Yerinizi şimdiden ayırtın. Ama; Bay Arkas'ın sanata katkısı bununla da bitmiyor, kendisinin yeni yılda iki büyük sürprizi daha var; (1800'lü yıllardan başlayan çok özel) 800'e yaklaşan halı koleksiyonunu da sanatseverlerin ziyaretine açacak olan Bay Arkas, Deniz Müzesi'ni de 2012 ilkbaharından itibaren İzmir'e kazandıracak.
Tamamen kişisel ve özel katkılarınız sebebiyle, sanata ve İzmir'e yaptığınız katkılar sebebiyle teşekkürler Bay Arkas.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA