• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ŞEBNEM BURSALI

Aydın'ın altınları

sebnem.bursali@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 31.05.2012, 00:00
Aydın'a her gidişimde moral bulup dönüyorum. Aydın kızı olmamdan mıdır, toprağından suyundan ya da insanından mıdır bilmem ama, bu duygu her seferinde beni içine alıyor.
Hafta başında Yeni Asır ekibi olarak hızlı ama bir o kadar da verimli bir Aydın ziyaretindeydik. Seçilmişinden atanmışına, sporundan işadamına, eğitimine ve askerine kadar (Vali Bey şehir dışında olduğundan kendisi hariç) hemen tüm kanaat önderleriyle görüştük.
Finali de her zaman olduğu gibi Aydın'ın başarılı işadamlarından Abdürrahim Tikbaş'ın işlettiği ve artık Aydın ile özdeşleşmiş Menderes Park'ta çay içerek yaptık.
Öğlen soluklanmamız da muhteşem bir yerde oldu. 100 yılı aşkın geçmişiyle simge eserlerden tarihi Paşa Konağı'nı restore ederek Aydın yemek kültürü ve yanısıra mini bir kültür müzesi haline getirilen esere yine bir kadın eli değdi. Aydın Sanayi Odası Meclis Başkanı Yalçın Pekgüzel'in eşi Seval Hanım'ın titizliği ile hazırlanan Paşa Konağı, bundan sonra kültür turlarında yer alması gereken bir mekan olmuş.
AK Parti milletvekili Gültekin Kılınç ve Aydın ve Ege civarında sürpriz yatırıma hazırlanan BMW'nin üst düzey yöneticisi Aydınlı Muammer Özkul ile de hoş bir tesadüf oldu bu arada.
Haberlerimizde ayrıntıları okuyacağınız için tekrara girmek istemiyorum ancak, 2014 seçimlerinde büyükşehir olmaya hazırlanan Aydın'ın artık kabına sığmadığını ve doğru yolda olduğunu görmek beni ziyadesiyle memnun etti.
Kadının olduğu her yerde üretkenlik ve çalışkanlık ve elbette özgünlük vardır. İşte en güzel örneği; Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun heyecanlı anlatımında tüm detayları yakalayacağınız bu özellik; yeni Belediye binasının renginden başlayarak kendini gösteriyor.
İlk etapta değişik geliyor ve yadırgıyorsunuz. Ama; altın sarısı renginin size hatırlattıkları ve yarattığı farkındalık, bu yadırgama halini az sonra gideriyor. Aydın'a özgü zeytinyağının ve incirin rengine boyanan bu sarı bina; Aydın'ın altın dönemine de işaret ediyor.
Özlem Başkan'ın, Aydın için yaptıklarını anlatırken sıklıkla; atıfta bulunduğu "rant yaratıyoruz" sözleri, yerden göğe kadar haklı ama biz İzmir'den gelenlere İzmir'deki "rant yaratmam" sözlerini hatırlattı ve gülümsememize yol açtı...

Dünyanın liderleri yetişecek

Neyse, biz asıl konumuza dönelim. Aydın Cumhuriyet Başsavcısı Ekrem Yiğit'i yakından tanıyınca "farkını" hemen anlıyorsunuz.
Başarılı bürokratın şimdiki tek hedefi; Aydın'a yakışır bir Adliye Sarayı kazandırmak ve bu konuda biz Yeni Asır olarak Başsavcı Yiğit'in ve Aydın'ın yanındayız, Ankara'da bu işin takipçisiyiz.
Aydın Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu ise beni yine şaşırtmadı. Çünkü, her görüşmemizde ondan yeni ve yaratıcı bir proje duymaya artık alıştık. Daha önce de duyurduğumuz ve GEKA ile ortaklaşa yaptıkları Aydın TIR'ı, tüm Türkiye'yi dolaşmaya hazırlanıyor. Aydın'a dair tüm ürün ve özelliklerin, zeytin-incir-çilek-zeytinyağı-kestane-çelik kapı-jant dahil tüm markaların bulunacağı TIR, Aydın'ı ve değerlerini daha iyi tanıtmayı hedefliyor. Bu yıl ilk kez İzmir Enternasyonel Fuarı'nda da yer alacaklar.
6 aydır görev yaptığı Aydın'ın güvenlik fotoğrafını en iyi şekilde çeken ve polisin sadece asayiş değil, toplumun her ihtiyacında yanında olan bir parçası olduğunu bir akademisyen titizliğinde aktarması da mutlu etti.
32 yıldır Aydın esnafının lideri, Aydınlılar'ın abisi Hulisi Akşit yine abilik yaptı ve Aydınspor'un Başkanlığını üstlendi bu dönem. Hulisi abi de, ekibi de muhteşem. Bu yönetimin doğru kararlar alıp, doğru kadro ve disiplin içinde bu dönem şampiyonluğu getirmesi sürpriz olmaz. Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral İbrahim Aydın'ın memleket sevgisi, Aydın sevgisiyle bir olduğunu görmek ve halkla kaynaşması da görmeye değerdi.
Ve, İzmirliler'in yakından tanıdığı bir isim de Aydın'da artık eğitimin kaptanlığında. İzmir Kız Lisesi'ndeki başarılı çalışmalarının ardından birkaç ay önce atandığı Aydın Milli Eğitim Müdürlüğü görevinde yine fırtınalar estiriyor Pervin Töre.
Yine kadın farkı diyeceğim ve bu çalışkan müdürü yakından takip etmenizi önereceğim elbette. İddiası öyle büyük ki; hükümetin 2023 hedefini hatırlatıp; "2023'te sadece Türkiye'yi değil, dünyayı yönetecek liderler yetiştireceğiz Aydın'dan" diyor Pervin hanım.
Sözün özü; Aydın'dan, bu ekipten her şey olur...

Selçuk Yaşar
O'nu nasıl anlatsam bilemiyorum. "Simge isim" diyorum az kalıyor, "duayen" diyorum yetmiyor. Ama ben size kısaca; Selçuk Yaşar diyeyim, gerisini siz getirin isterseniz. Geçen gün, özel bir sebeple kısa bir görüşmemiz oldu Selçuk Bey ile.
Gerek sohbetimizdeki enerjisi gerekse inandığı konulardaki samimi anlatımındaki heyecan, evladı yaşındaki bizlere bile şapka çıkarttı. Yaşar topluluğunu yöneten kızı İdil Yiğitbaşı da vardı görüşmemizde.
Binlerce kişiye istihdam sağlayan, Türkiye'de sanayinin ve pek çok şeyin öncüsü konumundaki Yaşar topluluğunun bu iki olmazsa olmaz ismini; Selçuk Yaşar-İdil Yiğitbaşı olarak değil, birbirini çok seven, sayan ve üzerine titreyen bir baba-kız olarak gözlemledim.
Ve; itiraf edeyim; İzmir'in ve Türkiye'nin duayeni Selçuk Yaşar'ı bu haliyle de çok sevdim.
İyi ki varsınız Selçuk Bey...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA