• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ŞEBNEM BURSALI

Yılın Zirvesi

sebnem.bursali@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 25.07.2012, 00:00
20 yıla yaklaşan meslek yaşantımda çok şükür pek çok gururum olmuştur işime dair... Ama, dün, Kaya Termal Otel'de yaşadığım gurur ve mutluluk, hepsine bedeldi diyebilirim. Sizlere iki gündür duyurduk; Türkiye'de 7'den 77'ye 74 milyon insanı, Ege Bölgesi'nde de 15 milyonu ilgilendiren kentsel dönüşümü anlatacak en yetkili iki isim; Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, yasa çıktıktan sonra ilk kez birlikte hem bu yasayı anlatmak hem de konunun tüm taraflarıyla biraraya gelmek için Yeni Asır'ın davetini kırmadılar ve "Kentsel Dönüşüm Zirvesi" işte böyle ortaya çıktı. İzmir Valimiz Cahit Kıraç'ın bilgilendiren sunumu kadar; İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu'na da yaptığı konuşma ve değindiği konular için teşekkürlerimi tekrarlamak isterim.

SORU İŞARETLERİ GİDERİLDİ
Detaylarını haber sayfalarımızda okuyacağınız için tekrara girmek istemiyorum ama; şu kadarını söylemek isterim ki; bizim bu zirveyi yapmak için hedeflediğimiz amaçların çok üstünde bir sonuç alındı dün 3 buçuk saat içinde...
Hedefimiz; tarafları biraraya getirmek, yasayla ilgili birinci ağızdan merak edilen detayları öğrenmek, sorunlar ve soru işaretleri varsa yerinde karşılık dile getirmek ve çözüme ulaşmak idi amacımız.
Başkan Aziz Kocaoğlu, 3 sorun dile getirdi. İlki, daha önce bizim de haber sayfalarımızda yer verdiğimiz; kentsel dönüşümü içeren Bakanlar Kurulu'nda aylardır bekleyen 6 planın 4'ünün onaylandığını bizzat Bakan Bayraktar aktardı. Kalan 2 planı da bizzat elden takip edeceğinin ve sonuçlandıracağının sözünü yüzlerce kişinin önünde ve Yeni Asır TV'den canlı yayında verdi.
Aynı şekilde; kent gündemindeki iki önemli konu; Liman'daki AVM ve Alsancak Stadı'nın yerine yapılacağı konuşulan AVM ile ilgili iki önemli şehir efsanesi de aydınlandı. Liman'daki AVM ile ilgili Bakan Yıldırım, dünyanın tüm kruvaziyer limanlarında olduğu şekliyle AVM'nin yapılacağını söyledi ancak iddia edildiği gibi 100 bin metrekare değil, 28 bin metrekare olacağı ilk kez açıklandı.
Ayrıca; ESİAD Başkanı Bülent Akgerman'ın önerisi ve sorusu üzerine; bu alanın gümrüklü yapılması ve dışarıdan kentli insanların girememesi ilk kez gündeme geldi ve Bakan Yıldırım bu önerinin karşılık bulacağının sinyallerini verdi. Ve aylardır bizim dışımızdaki tüm basında iddia edilen ancak Yeni Asır olarak bizim baştan beri yazdığımız konu; en yetkili ağızdan doğrulandı; Alsancak Limanı'nın yerine kesinlikle AVM yapılmayacak. Dediğim gibi biz en başından bu yana böyle bir protokolün de anlaşmanın da olmadığını yazdık ama niyeyse; herkes böyle bir şehir efsanesinin peşine takıldı. Yine, her zaman olduğu gibi en doğruyu Yeni Asır'ın yazdığı bir kez daha ortaya çıktı.

Sorun çözüldü

Gönül isterdi ki; milletvekilleri, tüm ilçe ve belde belediye başkanları ve meslek odası ve birliklerin başkanlarına, iş dünyasının temsilcilerine söz verelim ve konuyu hep birlikte değerlendirelim. Ancak; böyle bir zaman kimseye uyamayacağı için sadece Aydın, Denizli, Manisa ve Uşak başkanlarına söz verebildik. Onlar da kentlerindeki dönüşümü ve sorunları ve taleplerini ilettiler birinci ağızdan.
Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun SGK binasıyla ilgili sıkıntıyı aktarmasıyla, ilgili bakan olarak Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın, "Konuyu tekrar ele alıp, gerekeni yaparız" sözüyle direk çözüme ulaşılması bizi ziyadesiyle memnun etti.
Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan ve Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün ile Uşak Belediye Başkan Vekili Tuncay Yılmaz'ın, kendi illerindeki tecrübelerini paylaşmaları da çok önemliydi.

Zirveler devam edecek
Bir başka teşekkürüm; İzmir'de kentsel dönüşümü kendi döneminde başlatan bir duayen olarak Büyükşehir Belediye eski Başkanı Burhan Özfatura'nın moderatörlüğünde, olağanüstü profesyonelce bir zirve gerçekleşti. Zirvenin sunumunu, tüm ustalığıyla yürüten TRT spikeri ve Yeni Asır yazarı sevgili Hakan Urgancı'ya da ayrıca teşekkür ederim.
Bu zirveyi, çok kısa sürede organize eden Yeni Asır ve Yeni Asır TV'deki arkadaşlarıma ve bize harika bir evsahipliği yapan Kaya Termal Otel'in tüm personeline ve Genel Müdür sevgili Muzaffer Tağıl'a ayrıca teşekkürler.
Dün bizzat toplantımıza katılan milletvekilleri, belediye başkanları, siyasi partilerin il başkanları, oda başkanları, sivil toplum temsilcileri, inşaat sektörünün en önemli isimleri, duayen işadamları ve çok sevgili meslektaşlarım. Vali Bey, Aziz Bey, Emniyet Müdürü ve tabii ki Ulaştırma Bakanı Yıldırım ve Çevre-Şehircilik Bakanı Bayraktar.
Yeni Asır adına güvendiğiniz, inandığınız ve 15 milyonu ilgilendiren böyle hayati bir konuyu, Yeni Asır evsahipliğinde masaya yatırdığınız için... Bu zirvelerin devamı gelecek.
Yine bölgemizi ilgilendiren konularda ve ilgili bakan ve yetkililerle.
Tekrar teşekkürler...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA