• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
SEDA KAYA GÜLER

Artık mavi fular takıyorum!

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 10.01.2011, 00:00
Bilginin sonu yok. İnsan her gün yen bir şeyler öğreniyor. Konuştuğunuz kişi veya kişiler, okuduğunuz bir kitap/gazete/dergi, katıldığınız bir seminer/panel hayatınızı zenginleştirecek, renk katacak, kolaylaştıracak, değiştirecek bilgiler sunuyor.
Geçtiğimiz ay Schwarzkopf'un saç boya markası Palette'in, "En son ne zaman kendin için bir şeyler yaptın?" başlıklı etkinliğine katılmıştım.
Salonu dolduran yüzden fazla kadınla birlikte anlatılanları dinledim ve aldığım notları bu köşeden de paylaştım.
Ve bu bilgileri hala kullanıyorum. Örneğin stil ve alışveriş danışmanı Zehra Elif Taş, "Bir şey satın alırken hemen kafanızda üç kombinasyon yapın" demişti, aldığımız kıyafetin gardıropta beklememesi için. Aynen uyguluyorum. Size de hararetle tavsiye ederim.

RENKLERİN DİLİ
Bir diğer tüyo ise renk uzmanı Tülin Kermen'in renklerin dili ve anlamı ile ilgili verdiği sırlardı. Demişti ki; "Kırmızı: Daha fazlasını istemek anlamına gelir. Kırmızı giyen her şeyin daha fazlasını ister. Mavi ise ikna etme gücünü simgeler. Mavi giyerek karşınızdakini ikna edebilirsiniz."
Kırmızı benim rengim. Genelde siyah rengi tercih ederim, elbise, pantolon, etekte ama kırmızıyı da mutlaka kullanırım. Kazak, tişört, gömlek, fular, ayakkabı, çanta mutlaka kırmızı olur. Hiçbir şey olmasa kırmızı ruj sürerim. Yine kırmızıdan vazgeçmedim ama iş görüşmelerine giderken maviyi kullanmaya başladım. Baktım gardırobumda mavi pek fazla bir şey yok, fular, eşarp, şal aldım. İşe de yaradı. Yarıyor. Size de hararetle tavsiye ederim.
Hatta yarın kalkın gidip, kendiniz dinleyin bu uzmanları. Çünkü Palette'in kendisine özen göstermeyi seven ama hayat koşturmasında kendisi için bir şeyler yapmayı ıskaladığını hisseden kadınlara, sadece kendileri için durup "nefes almasını" sağlamak amacıyla gerçekleştireceği konferansların ikincisi İzmir'de yapılıyor. İsmet İnönü Kültür Merkezi'ndeki etkinlik saat 10.30'da başlıyor ve 12.30'a kadar sürüyor.

Kan kırmızı
Londra Moda Haftası'nda gerçekleştirdiği defilelerle göğsümüzü kabartan modacımız Bora Aksu, Akşam'ın eklerine verdiği yazıda, aslında kırmızının kendisine uzak bir renk olduğunu ama giderek alıştığını ve son koleksiyonunda kan kırmızıyı kullandığını anlatmış.
Kırmızı eserleriyle tanınan Amerikalı sanatçı Alexander Calder'ın, "Kırmızıyı o kadar çok seviyorum ki, dünyadaki her şeyi kırmızıya boyamak istiyorum." sözünden etkilenmiş.
"İlginç bir renktir kırmızı. Neşeli, kızgın, duygulu ve hep bir adım ileride yürüyen cesur bir renktir. Son birkaç aydır tuhaf bir şekilde kendimi bu rengin etkisi altında hissediyorum." diyor ve devam ediyor:
"Sanırım her sanatçı için kırmızının özel bir anlamı var. Kimileri için oldukça yüzeyde kimileri için çok derinlerde. Kırmızıyı sevin veya sevmeyin kırmızının hayatımızdaki etkisi bitmez. O yüzden kırmızıyı tamamen dışlamaktansa size en uygun tonunu bulmak ve sevmek sanırım en güzeli."
Ben de soruyorum; "Sizin en sevdiğiniz kırmızı tonu hangisi?


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA