• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
SEDA KAYA GÜLER

En güzel hediye

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 02.02.2011, 00:00
Çocuklara en güzel karne hediyesi sizce de kitap değil mi? On beş gün süresince evdeler, dinlenecekler, sinemaya, tiyatroya, gösterilere gidecekler. Arada ödevlerini yapacaklar, internet başından kalkmayacaklar ama sizin alacağınız kitaplar onların soluklanmasına, dünyalarının zenginleşmesine yardımcı olacaktır.
Çocuk kitapları çok önemlidir. Çocuk kitabı yazmak, büyüklere kitap yazmaktan daha zordur. Yayıncılığı da öyle. Sabır ister, meşakkat ister, bu işe inanmak ister. İdealist olmanız gerekir kısacası. Tıpkı Dünya Ağacı Yayıncılık'ın sahibi Tuğçe Çambel gibi.
Özyeğin Üniversitesi'nin yürüttüğü 10.000 Kadın projesine katılmakla hayatımda yeni bir dönem başladı. Hem kendi projemi hayata geçirme imkanı, cesaret buldum hem de birbirinden değerli genç kadınlarla tanıştım. Hayalleri, fikirleri, projeleri olan ve bunları hayata geçirmiş genç kadınlar...
Tuğçe de onlardan biri işte. Gencecik bir kız ve bir yayınevi sahibi. Yayınevinin adı Dünya Ağacı Yayınları. Çocuk kitapları basıyor. Gezginin Ayak İzleri, Harflerle Dans, Şirin Kız Yurdunu Geziyor bunlardan bir kaçı. Bu kitapların yazarı Ulviye Alpay. Tuğçe'nin annesi... "Hayvanlarla El ele" serisi muhteşem. Hayvanları çocuklara sevdiriyor; Soylu Kediler ve Tekirler, Seher Kuşu Flamingo, Denizin Yakut Çocukları mesela...
En iyisi bugün bir kitapçıya uğrayın. Bir çocuğa birden fazla kitap alın. Raflar arasında gezinirken çok keyif alacağınızı da aklınızdan çıkarmayın.

Rengarenk Kırmızı

İnsanın kendisinden ve projelerinden bahsetmesi o kadar zor ki... Dolayısıyla ne söyleyeceğimi bilmiyorum. Ama bir hayal kurdum, imkansızı değil ama zor olanı seçtim. Çok çaba isteyen bir işe giriştim. Bir dergi çıkarıyorum. En iyi bildiğim işi yapıyorum. Ama hayalimdeki dergiyi gerçekleştirmeye çalışıyorum. Yazdan beri bu projeyle yatıp kalkıyorum.
Sevindirici olan projeme başkalarının da inanması, benim gibi sahiplenmeleri, heyecanlanmaları. Çok yol aldım. Kadınların kurduğu, kadınların desteklediği, kadınların sahiplendiği bir dergi oldu dergimiz. Adı Rengarenk Kırmızı. Çünkü Kırmızı, kadınların rengi. Bir erkek kırmızı ayakkabı veya gömleğe sahip olmak istemez ama hemen her kadın bunun hayalini kurar. Aynı zamanda güç demek kırmızı, enerji demek, hayat demek... Kırmızının tonları var, bayrak kırmızısı, açık kırmızı, koyu kırmızı. Kadınların da öyle, onlar da çok renkli, değişik tonlara sahip. O yüzden dergimizin adı Rengarenk Kırmızı.
Kadınlar sahiplendi dedim, arkamızda bir sermaye gurubu yok, kadınlar var. 1000 kadının 1000 lira koyarak ortak olacağı bir oluşum bu. Ortak olmak isteyen kadınların sayısı her geçen gün artıyor. Dergi de doğmak için gün sayıyor. Mart'ta piyasada olacak. Kadınlar Günü'nün kutlandığı Mart ayında kadınlara armağanımız var.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA