• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
SEDA KAYA GÜLER

Halkın gündemi

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 02.05.2011, 00:00
Türk siyasetinin kadına ihtiyacı var. Çünkü;
. Seçim öncesi toplumda büyük bir siyasal kutuplaşma var. Bu kutuplaşma, seçmenin oy vereceği siyasi liderin söylemine göre şekilleniyor ve seçmenin yarısı liderin tavrına göre kendi muhakemesini yapmadan tavrını belirliyor.
Türk-Kürt ekseni, muhafazakar yaşam ve modern yaşam ekseni bunlardan en önemlisi.
Bu saptamayı yapan KONDA Araştırma Merkezi Genel Müdürü Bekir Ağırdır. KA.DER ile birlikte kadın ve siyaset konulu araştırma yapan KONDA, sonuçlarını geçtiğimiz günlerde bir basın toplantısı ile açıklamıştı. KAGİDER'in milletvekili adayı olan üyelerini tanıttığı ve desteklediği toplantıda, bu araştırmaya bir kez daha değinildi. Ve Ağırdır şunları söyledi:

ÇOCUĞUN EĞİTİMİ

. Türk siyasetinin içinde bulunduğu çıkmazdan kurtulması için kadın gibi kadın siyasetçilere ihtiyaç var.
. Kadınlar birbirleriyle daha insani ve duygusal ilişkiler içindeler, birbirlerinin doğum gününü kutlamaya, paylaşmaya meraklılar. Erkek siyasetçiler birbirleriyle çay bile içmezler.
Bekir Ağırdır'ın üzerinde önemle durduğu bir konu da, halkın gündemi. Orta halli bir esnafın veya memurun gelecek umutlarının çocukları olduğuna dikkat çekerek, bu insanların temel korkusunun çocuğunun iyi bir eğitim alamaması olduğunu söylüyor. Yani halkın gündemi çocuklarının geleceği. Onlar iyi okullarda okur, iyi bir eğitim alır, üniversiteye girer, meslek sahibi olurlarsa yaşam koşulları değişecek ve bugünkünden daha iyi konuma gelebilecekler.
Bu umudu kaybetmek istemiyorlar.

KAMPANYANIN ÖNEMİ

KONDA araştırmasının bir önemli sonucu da toplumun kadın siyasetçiyi desteklemesi. "Ailenizden bir kadın siyasetçi olmak isterse ne yaparsınız?" sorusuna ankete katılanların yüzde 70'i destekleyeceğini, yüzde 13'ü destekleyemeyeceğini, yüzde 6'sı da izin vermeyeceğini söylüyor.
Desteklemeyen ve izin vermeyen erkeklerin çoğunun eşleri türbanlı. Başörtülü olanlar destekliyor. Türbanlı olanlar kadının evde ortamsından yana.
Ve yine toplumun büyük bir kısmı kadının siyasete girmesiyle siyasetin değişeceğine ve kendileri için daha olumlu olacağına inanıyor. Yani toplum kadın siyasetçiye hazır. Siyasete kadın eli değmesi gerekiyor.
Bu seçimlerde 100, belki 110 kadın Meclis'e girecek ama gerek KA.DER'in gerekse diğer sivil toplum kuruluşlarının kampanyaları sürdükçe kısa zamanda Meclis'in yarısını kadınlar oluşturacak.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA