• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
SEDA KAYA GÜLER

Evliyiz hala sevgiliyiz!

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 27.06.2011, 00:00
Evlenmeden önce birbirlerine aşık çiftlerin evlendikten sonra birbirlerinden nefret edecek hale geldiklerini görünce evliliğin aşkı öldürdüğünü söylemek mümkün. İstisnaları var elbette ama bu istisnaların altında da "özel durum"lar yatıyor. Yani evlilik veya birlikteliğin devamı için karşılıklı bir takım fedakarlıklar yapmak gerekiyor. Biraz özen, biraz çaba veya farklı bir model uygulamak.
Mesela evli olup da ayrı evlerde yaşamak!
Kulağa pek hoş gelmiyor aslında. Çoğumuz için bu model, bildiğimiz her türlü ezbere aykırı bir durum. Evli olup da ayrı evlerde nasıl yaşanır?

HERKESE ÖNERİRİM
Yaşayanlar var ama.
"Ben yaptım, oldu!" diyor Rengarenk Kırmızı'nın Haziran sayısında bu konuyla ilgili bir yazı yazan Melek Aydın. "Olanağı olan herkese öneririm. Yani hem kavuşamadık ve aşk sürüyor, hem kavuştuk ve evliyiz." Diyerek evliliğini şöyle anlatıyor:
"İki ayrı evimiz var, her gün beraber değiliz, gereklilikten değil gerçekten istediğimiz zamanlarda beraber oluyoruz ve beraber olduğumuz her an, tüm ilgimizi birbirimize verebiliyoruz. Birbirimizi özlüyoruz ve birbirimizi göreceğimiz anı iple çekiyoruz.

NİYE EVLENDİK?
Peki madem evler ayrı, niye evlendik o zaman? Bize en çok sorulan soru da bu zaten. Cevap, herkesinkinden farklı değil. Siz niye evlendiyseniz ya da evlenmek istiyorsanız biz de o yüzden evlendik."
Melek'in ikinci evliliği. İlk evliliği bildiğimiz nedenlerden dolayı bitmiş, üstelik arada bir de çocuk olmasına karşın. Sonra yeniden aşık olmuş Melek. Ve evlilik olayı gündeme gelince kara kara düşünmeye başlamış.
"Tekrar evlenmekten korkuyordum. Çünkü aşkımı bir kez daha kaybetmekten korkuyordum. Güzel olan tek şey, klasik evlilik fikrinin sevgilimin de hoşuna gitmemesiydi."
İkisi de "Ya aşkımız biterse!" endişelerini taşıyınca ayrı evlerde yaşamaya karar vermişler. Üstelik bu durum, Melek'in ilk evliliğinden olan kızının da hoşuna gitmiş. Anne-kız olarak kurdukları düzen bozulmadan devam edecek.

ARTILARI VE EKSİLERİ

"Çok olağandışı bir şeyden söz etmiyorum. Evli ama ayrı evlerde yaşarken düzenimiz başkalarınkinden farklı değil. Biz de aile toplantıları düzenliyoruz, biz de bütçe yapıyoruz, biz de akşam ne yesek diye konuşuyor, birlikte uyuyor, uyanıyor, kızımın derslerinden, işimizden konuşuyoruz, kavga ediyoruz. Farklı olan şu; Evliliğin de, sevgili olmanın da iyi yanlarını alıp bir potada erttik ve aşkımızı korumayı başardık. Umarım böyle de devam edebiliriz."

İKİNCİ EVLİLİKTE
Melek Aydın, bu yöntemin en büyük artısının aşkın ve heyecanın hep sürmesi ve birbirine bağımlı değil, bağlı olmak olduğunu söylüyor. Eksileri ise iki ayrı evin bütçeyi zorlaması olduğunu söylüyor. Bir de çocuk yapmak istenirse bu yöntemin uymayacağını belirtiyor. Bence de çocukları olanların ikinci evlilikleri için uygun bir yöntem. Uygulamak kişiye kalmış.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI