• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
SEDA KAYA GÜLER

Geleceğin lider kadınları aranıyor

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 05.07.2011, 00:00
Girişimci Kadınlar Derneği KAGİDER'in 2010 yılında başlattığı "Geleceğin Kadın Liderleri (GKL) Projesi", ikinci yılına 'sanofi-aventis'in desteği ile devam ediyor. Projeye katılım için başvurular 31 Temmuz 2011 tarihine kadar devam ediyor.
Proje, İngilizce bilen, üniversite son sınıf öğrencisi veya yeni mezun 20-25 yaş arası genç kadınların katılımına açık.
Amaç, genç kadınların iş arama süreçlerini kolaylaştırarak, toplum ve iş hayatındaki yerlerini kuvvetlendirmek. Ayrıca katılımcıların profesyonel iletişim ağlarını genişletmeyi, teknik eğitimlerini ve iş gücüne katılımlarını sağlamayı ve sosyal duyarlılıklarını geliştirmeyi hedefliyor.
Kadın girişimciliğini geliştirmek, ekonomik ve sosyal hayatta kadının konumunu güçlendirmek için kararlılıkla çalıştıklarını ifade eden KAGİDER Başkanı Gülden Türktan, ilk yıl pırıl pırıl 56 genç kadına eğitim verdiklerini belirterek şunları söylüyor: "Geçtiğimiz sene Geleceğin Kadın Liderleri projesi kapsamında 56 genç kadına eğitim verildi. Şu anda 50 tanesi Akbank, Garanti Bankası, Turkcell gibi kurumların da aralarında olduğu firmalarda çalışıyorlar."

ÇOĞU ANADOLU'DAN
İyi bir girişimci olabilmek için iyi de bir profesyonel hayattan geçilmesi gerektiklerine inandıklarını da sözlerine ekleyen Türktan, "İlk yıl projeye katılan genç kadınların yüzde 28'inin İstanbul'dan, yüzde 72'sinin de Anadolu'dan geldiğini belirterek, "Anadolu'daki genç kadınlara, Geleceğin Kadın Liderleri olma yolunda vereceğiniz destek çok büyük önem taşıyor" diyor.
"Geleceğin Kadın Liderleri" projesine destek vererek, Türkiye'de halihazırda yüzde 24 düzeyindeki kadın istihdamı oranını Avrupa standartlarına çıkarılmasındaki çabalara katkıda bulunmayı amaçladıklarını söyleyen sanofi-aventis Türkiye Kurumsal İşler ve İletişim Direktörü Aysun Hatipoğlu ise, "Sanofi-aventis'in kurumsal sosyal sorumluluk temelleri, sahip olduğu bilgi ve deneyimi toplumla paylaşmak üzerine kurulu. Bu doğrultuda grup bünyesinde yüzde 70'lik kadın yönetici oranı ile sağlık sektöründe ilk sıralarda yer alan bir şirket olarak bu proje ile kadın işgücünü destekleyen şirket uygulamaların artırılması için çalışacağız" diyor.

SERTİFİKA VERİLECEK
Proje 4 gün sürecek ve eğitimlerin sonunda katılımcılara sertifika verecek. Sertifikalarını alan genç kadınlar, iş arama süreçlerinde 6 ay boyunca takip edilerek, kendilerine destek verilecek.
Projede yer alacak katılımcılar, işe girişlerde faydalı olabilecek; CV Yazma, İş Aramada Teknolojinin Kullanımı, Mülakat Simülasyonları gibi eğitimlerin yanı sıra, iş hayatlarına yön verecek Hedef Belirleme, İş Ahlakı, Etkin İletişim, Kariyer Planlaması ve Profesyonel Oryantasyon eğitimlerini alarak sertifikasyon sürecinden geçirilecektir. Ayrıca katılımcılar; bankacılık, sağlık, telekomünikasyon, reklamcılık, hızlı tüketim gibi farklı sektörlerin temsilcilerinden, o sektörlerle ilgili doğrudan bilgi alma şansını yakalayacaklardır.
Başvuruların 31 Temmuz 2011 tarihine kadar www.kagider.org http://www.kagider.org adresindeki başvuru formu doldurularak, CV'lerle beraber cv@kagider.org mailto:cv@kagider.org adresine gönderilmesi gerekiyor.



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA