• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
SEDA KAYA GÜLER

Dünyaya örnek olduk

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 23.08.2011, 00:00
Geçtiğimiz ay Türkiye'ye gelen Knorr'un Dünya Başkanı Gail Klintworth, Nar Restoran'da düzenlenen iftar yemeğinde yöresel çorbaların Türkiye'den sonra İtalya ve Fransa başta olmak üzere birçok ülkeye ilham verdiğini ve kendi özel tariflerini oluşturmasına neden olduğunu söyledi.
Gail Klintworth çok hoş bir kadın. Dünyanın en büyük şirketlerinden birinin başında. Türkiye'ye ilk gelişi ve hem Türkler'den, hem İstanbul'dan çok etkilenmiş. Anadolu'nun eşiz tariflerinden esinlenerek hazırlanan yöresel hazır çorbaların ise büyük bir başarı hikayesi olduğunu söylüyor.
Yemekten önce yaptığı konuşmada, "Knorr Türkiye ekibinin Türk yemek kültürü konusundaki uzmanlığının bir kanıtı niteliğindeki yöresel çorbalar, gerçek bir başarı hikayesi." diyerek İtalya ve Fransa başta olmak üzere pek çok ülkenin kendi özel tariflerini oluşturmasına ilham verdiğini vurguladı.
Klintworth, "Yöresel tarifleri uzman dokunuşlarla sofralara taşıyan Knorr Türkiye sayesinde, özel çorbalar dünya mutfaklarında hızla yükseliyor. Türkiye'nin ardından kendi özel çorba çeşitlerini oluşturan ülkelerdeki paket çorba pazarı da hızla büyüyor" diyerek memnuniyetini ifade etti.

DOĞAL MALZEME

Unilever Türkiye Gıda Pazarlamadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Seçkin de, "Anadolu'nun eşsiz tariflerinden esinlenerek hazırladığımız yöresel çorbalarımızın Global Unilever içerisinde de en iyi uygulama olarak gösterilmesi gurur verici" dedi.
Anadolu'nun birbirinden nefis lezzetlerini keşfetmek üzere bu tariflerin doğduğu yörelere gidiliyor, yüzde 100 doğal sebzeleri ve en kaliteli malzemeleri seçiliyor, Knorr şeflerinin yardımı ve tüketicilerimizin de yorumları ile Türkiye'nin en çok tercih edilen ve en lezzetli tariflerini oluşturuluyor.
Çorbanın, özellikle Ramazan döneminde tüketicilerin yeterli ve dengeli bir beslenme düzeninde rahatlıkla yer verebilecekleri bir alternatif olması nedeniyle en çok tercih edilen besinlerden biri olduğunun altını çizen Seçkin, Ramazan ayında artan çorba tüketimine karşılık birbirinden çeşitli yöresel çorbaları tüketicilerin beğenisine sunduklarını söyledi.

Beş besin

Üç beyaz; un, şeker ve tuzdan uzak durmamız gerektiğini, beyaz ekmeğe rağbet etmememiz gerektiğini biliyoruz. Her gün tüketmemiz gereken beş besini biliyor muyuz?
Biri elma. İçinde 30'dan fazla vitamin ve mineral var. İçindeki pektin hem tok tutuyor hem kan şekerini düzenliyor. Diğeri ceviz. Bolca çinko, E ve B vitamini, protein, Omega 3, doğal melatonin ve magnezyum içeriyor. Ve yulaf ezmesi. Kahvaltıda tavsiye ediliyor. İçindeki bolca lif sayesinde kolesterol düşüyor.
İçeceklere gelince. Yeşil çay ve kefir. C, B, E vitamini ve potasyoum açısından zengin eşil çayı günde 2 fincan için. kefir ise Kafkasların mucize iksiri. Her gün bir bardak...


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA