• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
SEDA KAYA GÜLER

Aşk, nefret ve intikam

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 09.11.2011, 00:00
Dizilerde ilişkiler hep aynı kişiler etrafında döner durur. Çünkü yeni kişi yeni oyuncu demektir, bu da maliyet demektir. Ayrıca kahramanların birbirleriyle aşk yaşaması seyirciyi daha çok filmin içine çeker ve reytingi artırır. Peki, gerçek hayatta niye böyle oluyor?
Zeynep Tunuslu bir süre önce Ahmet Ağaoğlu ile evliydi mesela. Ayrılınca Ağaoğlu Bennu Gerede ile birlikte olmaya başladı ve bu ilişkiden bir de çocukları dünyaya geldi.
Kimilerine göre yeni ilişki eskisi bittikten sonra gelişti. Kimilerine göre de evliyken. Öyle veya böyle bir ilişki bitmiş, diğeri başlamış. İlginç olan, daha doğrusu bu konuya değinmemin nedeni kadınların birbiriyle arkadaş olması.
İşte o zaman anketlerin veya tartışma konularının en flaş sorularından biri olan "Arkadaşının sevgilisiyle birlikte olur musun?" sorusu gündeme gelmiş oluyor.
İlişki sürerken araya girmek ve ilişkiyi sabote etmenin savunulur bir tarafı yok elbette. İlişki bittikten sonra aşk yaşanır mı, o da tartışılacak bir konu. Kimi "hayatta olmaz!" derken, kimileri "olabilir!" der. Ve genellikle ilişki yaşayanlar da "hayatta olmaz" diyenlerden çıkar.

ARKADAŞIN AŞKI

Magazin basınını takip edenler hatırlarlar, bir süre önce Ece Erken, yakın arkadaşı Yeliz Şar'ın sevgilisi Davut Güloğlu'yla aşk yaşayarak herkesi şaşırtmıştı. Gerekçesi ise "çok aşık oldum" olmuştu. Ama bu aşk uzun sürmedi. Ayrıldılar, barıştılar, nişanlandılar, yine ayrıldılar. Bu kadar büyük aşksa niye bitti? Tamam, aşk kavuşamamak, aşk çatışma, kavgayı de beraberinde getirir ama iki- üç ayda bitecektiyse eski arkadaş/ aşkın kalbini kırmaya değer miydi?
Kalp kırılır mı konusu da bir tartışma konusu elbette ama kalp kırılır işte. Ayrılmış olsanız, artık sevmeseniz de insanın içi bir burulur, ilişkinin ne zaman başladığıyla ilgili "acaba"lar kafayı kurcalar. Kısacası kimsenin hoşuna gitmez eks aşkla arkadaşın ilişkiye girmesi.
Baştaki kişilere dönersek, gel zaman git zaman Bennu Gerede ile Ahmet Ağaoğlu da ayrılıyor. Gerede başka biriyle evleniyor; Cem Büyükhanlı ile. Basında ne kadar çok aşık oldukları, birbirlerini ne kadar çok sevdikleri yazılıp çiziliyor, sevgililer her yerde aşklarını anlatıyorlar.

ERKEKLERİN ROLÜ
Ve şimdi öğreniyoruz ki bu aşk da aradan bir yıl bile geçmeden bitivermiş. Çiftler resmi olarak birkaç ay önce boşanmışlar ama görüşmeye devam ediyorlarmış. Bayram öncesi Bennu Gerede'nin gazetecilere yaptığı açıklamaya göre, Zeynep Tunuslu ile Cem Büyükhanlı aşk yaşıyormuş.
Tabii hemen ortada "intikam" lafları uçuşmaya başlıyor. Zeynep Tunuslu arkadaşının sevgilisini elinden almasına/ çıkmasına çok bozuldu ve ondan intikamını böyle aldı. Bennu Gerede'nin gazetecilere durumu açılamasının altında da bu yatıyor bence.
Yine iki kadının etrafında dönüyor mesele, iki kadının birbirinden nefreti veya intikam alması söz konusu. Peki, erkeklerin rolü ne burada? Ahmet Ağaoğlu ve Cem Büyükhanlı'nın. Özellikle ikincisinin. Olanları bilmemesinin imkanı yok. Bile bile niye bu ilişkiye girer? Demek ki o da birilerinden intikam alma, dikkat çekme peşinde.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA