• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
SEDA KAYA GÜLER

Saça uzman dokunuşu

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 06.02.2012, 00:00
Teddy Charles, Holywood yıldızlarının, podyumların ünlü isimlerinin saçına şekil veren bir isim. Uzmanlık alanı saça hacim vermek. Onu Elidor'un televizyon reklamlarından izliyorsunuz, reklamda yanında Jamal Hmmadi ve Thomas Tow da var. Bu üçlü, geçtiğimiz hafta Muhteşem Yüzyıl'ın kadın oyuncularının saçlarını daha da mükemmel göstermek için oluşturulan bir proje nedeniyle İstanbul'a geldiler. Hürrem Sultan, Mahidevran ve Hatice Sultan'ı oynayan Meryem Uzerli, Nur Fettahoğlu ve Selma Ergeç'le çalışacaklar. Üçünün de saçı, gerek dizide gerek özel yaşamlarında ön planda. Üç isim, saçlarına önem verdiklerini, bakım yaptıklarını ama her gün sette en az 10 kez maşa yapılması, fön çekilmesi nedeniyle zarar gördüğünü söylediler. Proje de bütün bu işlemlere rağmen saçı daha güzel göstermek.

TEDDY CHARLES

Basın toplantısında Zeynep Yalım Uzun (UNİLEVER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı) Teddy Charles'ın saç kesiminde çok başarılı olduğunu söyleyince, bu fırsatı kaçırmak istemedim ve kendisinden saçıma şekil vermesini rica ettim. O da beni kırmadı ve Çırağan Otel'de buluştuk. 35 yaşında, evli ve iki kız çocuk babası. Kuaförlüğe çok küçük yaşta annesinin saçlarını boyayarak başlamış. Annesi saç boyası alıp, ağabeyi ile Teddy'nin önüne oturur, "hadi saçımı boyayın" dermiş. Zamanla bigudiyle saçı sarıp, şekil vermeye başlamış. Bu işi severek yaptığını görünce, kuaförde çalışan ağabeyinin yanında işe başlamış. O gün bugündür saçlarla ilgileniyor. Kendini geliştirmiş. Severek yaptığı için de işinde başarılı olmuş. Eşi de manikür-pedikür uzmanı. Fransız ama New York'ta yaşıyor ve New York'u çok seviyor.
Sohbetten sonra sıra seç kesimine geldi. Kendinden dalgalı saçlarımın güçlü ve şekil vermeye uygun, kesimin de güzel olduğunu ama aşağıya doğru düz indiği için ağır olduğunu ve gereksiz bir kalabalık yaptığını söyledi. "Uçlarından azıcık keseceğim" dedi. Benim için sorun yok, eskiden uzun saçı çok severdim ama şimdi kısacık da kestirebilirim.

USTURAYLA KESİM

Teddy'ye göre güzel, ışıltılı, hacimli bir saç için kullanılan malzeme çok önemli. Sadece şampuanla iş bitmiyor. Kremi, bakım malzemeleri, şekil verirken kullanılan ürünler saçın havasını bir anda değiştiriyor. Teddy'nin farklı bir saç kesme stili var. Bir kere makas kullanmıyor. Ustura var elinde ve saçı onunla kesiyor. Bu kesimin saçları daha gür ve hacimli gösterdiğini söylüyor ve ekliyor: "Makasla saç daha çok kesilir."
Teddy'nin bir önerisi de bakım yapmayı ihmal etmemek. Saçı haftada iki-üç kez yıkamanın yeterli olduğunu söyleyip, bir seferinde krem, diğer seferinde de bakım kremi kullanmayı öneriyor. Ama hemen ekliyor: "İyice durulamayı ihmal etmeyin."
Bir farklılığı da saç kurutma makinesinin üzerine taktığı özel aparat. Kumaştan ve çoraptan yapılmış bir kılıf bu. Rüzgarı engellediği için saçın uçuşmadığını, elektriklenmediğini, ısıyla saça kolay şekil verildiğini söylüyor. Daha sonra kendi imzasını taşıyan köpükle saçıma şekil verdi. Teddy'ye göre saç konusunda şanslıyım. Saçım normalde de hacimli. Kolay şekle giriyor, yıkadıktan sonra maksimum hacim sağlayan köpüklü şekil vermem yeterli.
Not: saç kesimin detayları www.rengarenkkimizi.com'da.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA