• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
SEDA KAYA GÜLER

Güzel sözler

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 13.03.2012, 00:00
Batıda örnekleri çok vardır: Bir veya her konu hakkında söylenmiş güzel sözler, vecizeler, özlü sözler. Eskiden takvim sayfalarında yer alırdı bu sözler. Şimdi birbirimize facebook'tan gönderiyor veya mail yoluyla paylaşıyoruz. İnternette sonsuz bir alan.
Ama KIRMIZI olarak bu sözleri bir kitapta toplamaya karar verdik. Ve sadece kadınların söylediği sözleri. Bu coğrafyada yaşamış ünlü kadınların sözleri. Halide Edip Adıvar'dan Duygu Asena'ya, Latife Hanım'dan Tansu Çiller'e, Fatma Aliye Hanım'dan Ayşe Kulin'e, Sezen Aksu'dan Türkan Şoray'a, Ümit Boyner'den Güler Sabancı'ya...
Dedik ki okurlarımıza; okuduğunuz bir röportaj, dinlediğiniz bir söyleşi, takip ettiğiniz bir tweet... Size ışık tutan, bir kenara yazdığınız, kesip sakladığınız bir söz. İşte biz onun peşindeyiz. Sizin ilham kaynağınız tüm kadınlara ilham versin istiyoruz.
Böylece bu kitabı birlikte yazacağız ve çok önemli bir başucu kitabına birlikte imza atmış olacağız. Duyuruyu yaptığımız andan itibaren güzel sözler yağmaya başladı sitemize. Sizden de bekliyoruz bu katkıyı.

KADINLARIN SÖZLERİ

Bunun için www.rengarenkkirmizi.com adresine gireceksiniz ve üye olduktan sonra beğendiğiniz güzel sözleri bizimle paylaşacaksınız. Ve biz bu sözleri kitaba alırken sizin isminizi de yayınlayacağız.
Ama unutmayın, sadece kadınların söylediği aforizmaları bekliyoruz sizden. Bugünden itibaren gazeteleri ve kitapları daha dikkatli okuyacağınızı ve mailinize düşen güzel sözleri bizimle paylaşacağınızı umuyoruz.
İlk örnek benden. Ve sevgili Duygu Asena'dan. 8 Mart haftasını takiben onu bir kez daha analım böylece.
* "Kadınların çoğu hala erkekten daha aşağı bir yaratık olmadığının bilincinde değiller. Kendilerini onlara hizmetle koşullandırmışlar. Öyle yetiştirilmişler. Ama birilerinin bunları söylemesi gerek. Bir gün gelir, söyleyenler artar, bir gün gelir bakarsınız kadın-erkek arasındaki bu düzen değişivermiş. Öncü olanlar unutulur ama düşünceler yaşar."
Kadınca/1983
* "Mutlu olmak için boyun eğmek değil, savaşmak gerek. Ne yazık ki pembe hayallerin gerçeği bu."
* "Ev içindeki mutluluk adına, kadınları baskıları altına almayı hakları gibi gören erkeklere yapılan hiçbir şey özveri altında toplanamaz."
Kadınca/Aralık 1986
* "İnsanlar canları istedikleri zaman diş macununun kapaklarını kapamamak gibi bir özgürlüğe sahip olmalıdırlar. Ama siz de açık kapaklara sinir olma özgürlüğüne sahipsinizdir."
Kadınca/Mayıs 1986



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA