• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
SEDA KAYA GÜLER

İstanbul Barosu adayı

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 24.09.2012, 00:00
Ekim ayında İstanbul Barosu'nda seçim var. Adaylardan biri kadın. Avukat Filiz Kerestecioğlu yıllardır kadın hareketinin içinde olan biri. Feminist, yazar, belgeselci ve aktivist. Tanıdığım en sakin, en yumuşak, en güler yüzlü ve en işini bilen avukatlardan biri. Hayata bakışı barış üzerine kurulu.
Bu yüzden çok iyi bir seçim olduğunu düşünüyorum. Kin ve nefret söyleminin giderek arttığı bir ortamda sakin ve huzur dolu ama aynı zamanda barış diliyle ve güçlü bir söylemle sözünü söyleyecek kişilere ihtiyaç var. Filiz de böyle biri.
Onu destekleyenler Çağdaş Avukatlar, Katılımcı Avukatlar ve Özgürlükçü Hukuk Platformu. Teklif de onlardan geliyor. Bu üç grup seçimde birlikte hareket etmek üzere bir ittifak kuruyorlar ve aday olarak da Filiz Kerestecioğlu isminde birleşiyorlar.

AKTİVİST, FEMİNİST VE ANNE

"Teklifi annem ve oğlumla konuştuktan sonra kabul ettim" diyor. Bir çocuk annesi olan Filiz, gazeteci Banu Tuna'nın "Kendinizi tanımlamak ve tarif etmek için özelliklerinizi öncelik sırasına koyar mısınız?" sorusunda şu sıralamayı yapıyor: "Aktivist, anne, kadın, avukat, feminist, yazar, belgeselci. Başa anneyi alıp almamakta tereddüt ettim ama Çınar olmadan önce de aktivizm hayatımda vardı ve olmaya da devam edecek" yanıtını veriyor.
Adaylığını geçtiğimiz hafta açıkladı. Basın toplantısına pembe bir elbiseyle geldi. Ciddiye alınmak için ille koyu renk takım elbise giymek ve asık suratla konuşmak veya tayyör giymek gerekliliğine karşı çıkıyor. "Adalete erişimin toplumun her kesimi için çok güç olduğunu ve bu sebeple hep birlikte 'herkes için adalet' demek için baro başkanlığına aday olduğunu belirten Filiz Kerestecioğlu şunları söyledi:

SİL BAŞTAN SEVMEK GEREK

"Bugün, nefret suçlarıyla insanlarımızın öldürüldüğü, halkların ve inançların birbirine düşmesi için elden gelenin yapıldığı ve savaş taleplerinin hakim olduğu bir dönemdeyiz. Öfkenin erkek egemen dili muteber dil olarak kullanılıyor ve bu atmosferde, özellikle iktidarda ve etkin görevlerde bulunan kişiler barış isteklerine kulaklarını tıkıyor, kimse barıştan söz etmiyor. Bizler artık birlikte bir şarkı söyleyeceğiz: 'Sil Baştan Başlamak Gerek, Sil Baştan Sevmek Gerek' diyeceğiz. Öfke değil, barış dilini savunan bir baro için hep birlikte mücadele edeceğiz."
1984'te Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olan Kerestecioğlu, okulu bitirince serbest avukat olarak çalışmaya başladı. Bir süre Nokta Dergisi'nin İsviçre temsilciliğinde çalışan ve bu süreçte öğretmenlik de yapan Filiz, "Kadınlar Vardır" adlı belgesel filmin yapımında görev aldı. Aynı isimli şarkının söz ve müzik yazarı. İstanbul Barosu'nda Kadın Hakları Uygulama Merkezi'nin kurucu üyesi. Dış İlişkiler Komisyonu Sekreterliği görevinde bulundu, Güncel Hukuk Dergisi'nde yazı işleri müdürü olarak çalıştı, çeşitli kitap ve dergilerde kadın hakları, kadına şiddet ve insancıl hukuk üzerine yazıları yayınlandı. Mor Çatı'nın da kurucularından. Sevgili arkadaşıma başarılar diliyorum.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA