• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
SEDA KAYA GÜLER

Aşkın iki yüzü

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 13.02.2013, 00:00
Sevgililer Günü haftasında aşkı konuşmaya devam edelim. Aşkı anlatan bir filmden söz etmek istiyorum. Başrollerini Barbra Streisand ve Jeff Bridges'in üstlendiği ve yönetmenliğini de Streisand'ın yaptığı "Aşkın İki Yüzü" filmde, yakışıklı olmasına rağmen aradığı ilişkiyi bir türlü bulamayan, kadınlar tarafından sürekli terk edilen profesör Greg ile aynı üniversitede edebiyat profesörü olan ve tıpkı Greg gibi özel hayatında mutsuz, annesiyle yaşayan Rose'un hikayesi anlatılır.
Greg tesadüen Rose'un bir dersine katılır. Ders sırasında Rose aşktan, evlilikten ve seksten, gerçek aşkın ruhsal olduğunu söyleyen halasından söz eder.

SEKSSİZ EVLİLİK
Dersten ayrılmak zorunda kalan Greg, duyduklarıyla yetinir ve seks yaptığı kadınların onu terk ettiği için doru olanın seksi dışarıda bırakmak olduğunu düşünür ve yeni ilişkisinde bunu uygulamaya karar verir.
İkisi arasında bir elektriklenme olur. Üç ay boyunca pek çok kez buluşur, yemeğe, konsere, gezmeye giderler. Ama seksten hiç bahsetmezler. Sonunda Greg evlenme teklifinde bulunur ve Rose'un isteği üzerine onu dudaklarından ilk kez öper.
Ancak ne ilk gece he de sonra aralarında hiçbir tensel yakınlık yaşanmaz. Seks konusunda yaptıkları sessiz anlaşmanın bir gün kendiliğinden bozulacağını uman Rose yanılmıştır.
Eşi için hazırladığı romantik gece ortamı ateşli öpüşmelerinin Greg tarafından yarıda bırakılmasıyla sona erer. Kadınlık gururu incinen Rose sessizce evi terk eder ve annesinin evine gider.
Arzu edilmeyen bir kadın olduğunu hissetmekte ve acı çekmektedir. Greg ise farkında değildir ve yeni kitabının tanıtımı için Paris'e gitmeye hazırlanmaktadır.
Rose, annesiyle yaptığı aşk, kadınlık ve güzellik odaklı konuşmadan sonra kadınlığına güven duymayı, aynadaki kendi imgesiyle barışmayı öğrenir. Spor ve rejim yapmaya başlar. Zayıflar, saçının rengini değiştirir, olumlu anlamda değişir. Sonuçtan mutludur. İnsanların ona bakışındaki ayrımı görmek onu heyecanlandırır.

MUTLU SON

Greg yolculuğundan erken döner eve. Çünkü telefonlarına hiç yanıt almamakta ve eşini merak etmektedir. Eve geldiğinde yeni Rose ile tanışır, ciddi bir şaşkınlık ve rahatsızlık yaşar. Tartışırlar. Rose Greg'in ilişkiler konusundaki teorilerinin palavra olduğunu dile getirir ve çekip gider. Greg bir kez daha yıkılır.
Başka erkeklerin ilgisiyle karşılaşan Rose biriyle çıkmaya başlar. Öpüşürlerken ondan hoşlanmadığını anlar ve yatağına geri döner. Greg de karısını sevdiğini anlar ve evine gelir. Kapıcı içeri sokmayınca, bütün apartmanı uyandırıp karısını sevdiğini söyler. Film iki sevgili, karı-koca dans ederken biter.
Bu filmin analizi de yarına...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA