• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
SEDA KAYA GÜLER

Toplumun tecavüzle imtihanı

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 18.07.2013, 00:00
Dayak, şiddet, taciz ve tecavüz haberlerinin sonu gelmiyor bir türlü ülkemizde. Koca koca adamlar, kelli felli, iş-güç- mevki-makam sahibi, çevrelerinde sevilen, sayılan kişiler ama tecavüzcüler!
Yaşı küçük, engelli, özürlü, çaresiz olup olmadığına bakmadan onları cinsel ilişkiye zorluyorlar. Tecavüz sadece bir kadının elini, kolunu bağlayarak yapılmaz, şantaj ya da tehditle yapılan cinsel ilişki de tecavüzdür. "Kadın istemiş işte, istemese onca yıl niye ses çıkarmadı demek" tecavüz kadar ağır bir vebal demektir, bunu söyleyen kişinin de ilk fırsatta tecavüz edeceği anlamına gelir.
Oysa küçücük kızlara, kendini savunamayan, savunamayacak durumda olanlara tecavüz edenlere en çok erkeklerin tepki göstermesi gerekir. Böyle bir alçaklığın elle tutulur bir yanı yok çünkü ve bu durum erkekliğe büyük bir darbe bana göre.

AHLAKLI VE VİCDANLI OLMAK
Her insan ahlaklı olmak zorunda. Her insan vicdanlı olmak zorunda. Gerçi son zamanlarda vicdan en çok tartışılan konulardan biri oldu. O kadar çok vicdansız olayla karşılaştık, o kadar çok vicdanların sızlaması gereken durumlarda kimsenin ses çıkarmadığına tanık olduk ki...
Tecavüze dönersek. Bu konuda ne yazık ki toplum olarak iyi bir sınav verdiğimiz söylenemez. Evet, sokağa çıkıp sorsanız bir kişi de çıkıp, tecavüzcüyü savunmaz, hatta en büyük cezanın verilmesi gerektiğini söylerler. Ama aynı kişiler tecavüze uğrayanın yanında da yer almazlar! Ona ve ailesine destek olmak, hayatına devam etmesini sağlamasına yardımcı olmak yerine, hayatının kararmasına yol açacak davranışlarda bulunurlar. Şöyle düşünür bizim halkımız; "Tecavüz kötü bir şeydir, Allah kimsenin başına vermesin, verdiyse yapacak bir şey yok, o kişinin ölmesi daha hayırlıdır, ailesinin de ortadan kaybolması." Bu kadar vicdansızız ne yazık ki.

ERKEKLİĞİN ÇIKMAZI
Oysa bir toplumun sokaklarını güvenli, erkeklerini terbiyeli yapması gerekir. Sadece kadını eğitmek, kadını günahla korkutmak, terbiyeli ve ahlaklı olmaya teşvik etmez yetmez, erkeklerin de eğitilmesi gerekir. Vicdan ve günah, ahlak sadece kadınları mı kapsıyor?
Aslında zavallı olan küçücük bir kıza, erkek çocuğa, kadına tecavüz eden erkekler. Korkak olan, sefil olan, çaresiz olanlar onlar.
Kadına yönelik her tür şiddet, aslında "erkek"liğin nasıl bir çıkmazda olduğunu ortaya koyuyor. Üzerinde durmamız gereken konu bu. Kadının cinselliği, doğurganlığı, yaşama farklı bakışı erkeklerimizi niye "hasta" ediyor? Niye kadınlara düşmanlar, niye kadınlığı küçümsüyor, kadından korkuyor ve yok etmeye çalışıyorlar. Onları yok etmeye çalışırken aslında kendi kendilerini yok ettiklerini fark etmiyorlar mı?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA