• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Harman dövmek keçinin işi değil YUNUS KARAKAYA

Harman dövmek keçinin işi değil

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 01.02.2015, 00:00
Hemen her işin bir yapılma biçimi ve ustası vardır. Ağır, önemi büyük işleri öyle herkes yapamaz. Hele bu işler acemi kimselere hiç bırakılamaz. Bu tür işlerden iyi sonuç almak isteyenler, işlerini mutlaka ehline teslim etmelidirler. Onun için demişler ki; "Harman dövmek keçinin işi değil." Ama maalesef İzmirli seçmenler, yerel seçimlerde işi ehline vermemiş olacaklar ki yerel yönetimlerden hizmet alırken sıkıntıya düşüyorlar. Önümüzde bir genel seçim var, siyasi partilerin genel başkanları umarım milletvekili adaylarını belirlerken hizmet ehillerini TBMM'ye taşırlar.

İnşaat sektörü sevindi

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun ilk kez ev almak isteyen vatandaşların %25'lik peşinat için açacakları konut birikim hesaplarına %15'lik karşılıksız devlet desteği sağlanacağı yönündeki açıklaması, yeni bir faiz indirimi beklentisindeki inşaat sektörü temsilcilerinin yüzünü güldürdü. Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır, devletin bu yönde vereceği bir desteğin sektörde büyük canlanma meydana getireceğini ve satış hedefleri konusundaki beklentiyi de önemli oranda yükselteceğini söyledi. Uygulamanın birikimi olmayan vatandaşlar için önemli bir destek olacağını savunan İzmir Müteahhitler Derneği Başkanı İsmail Kahraman da, "Müteahhitlerimiz orta ve uzun vadede markalı konuttan çok, orta segment konut üretimine ağırlık vererek; talebi karşılama adına proje hazırlıklarına başlayacaktır." ifadesini kullandı. Tanyer İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Münir Tanyer ise, "İnşaat sektörünün ve vatandaşların desteklenmesi anlamında Sayın Başbakan'ın açıklamasını ve inşaat sektörüne yaklaşımını çok olumlu buluyoruz. İnşaat sektörünün sorunlarıyla ilgilenilmesi, bana göre ülkenin sorunlarıyla ilgilenilmesi anlamına geliyor" şeklinde konuştu.

"Kömürün İsi, Sabunun Misi"

İnci Holding yöneticileri, medya temsilcileriyle bir araya geldi. İnci Holding Yönetim Kurulu Başkanı Perihan İnci, yaptıklarından ve yapacaklarından bahsetti ama benim ilgimi Somalı kadınlara yönelik gerçekleştirdikleri proje çekti. Somalı kadınlara meslek edindirme amacıyla, Temel İhtiyaç ve Gıda Derneği ile birlikte "Kömürün İsi, Sabunun Misi" projesini hayata geçirmişler. KAGİDER üyelerinden gönüllü eğitmen Yasemin Tutal tarafından mesleki eğitimleri verilen 37 kadın, İnci Grubu çalışanları ile İncivak bağışları sayesinde Aralık 2014'te hediyelik sabun ve kokulu taş üretimine başlamış.
Kadınlar Yırca Köyü'ndeki atölyede, Türkiye'nin dört bir yanından yağan siparişleri yetiştirmek için 3 vardiya çalışıyor ve hayatlarında ilk defa kömür atığı satışından başka bir gelir kaynağına sahip olmanın mutluluğunu yaşıyorlar.

Şefkat Evleri Projesi

Manisa'nın Ak Partili Milletvekili, "atom karınca"sı, Dr. Muzaffer Yurttaş ile gazetemizi ziyareti sırasında sohbet etme imkanı bulduk. Yurttaş, yaptığı çalışmaları içeren bir kitap verdi. Kitapta yazılanları kaleme almaya kalksam sayfalar yetmez ama Köprübaşı'na yapılacak olan "Şevkat Evleri Projesi" ilgimi çekti. Köprübaşı Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Köprübaşı Belediyesi'nin ortak projesi olan Şefkat Evleri Projesi; kimsesiz, evsiz veya bakıma muhtaç durumda olan vatandaşlarımızın, daha ferah ve insan onuruna yakışır şartlarda barınmasını temin etmeyi, devlet-millet kaynaşmasını arttırmayı ve dezavantajlı sosyal grupların devletimizin sıcaklığını bir kez daha hissetmesini sağlamayı hedefliyor.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA