• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ZAFER ŞAHİN

Ahmet Türk'e ev vermemek

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 05.01.2010, 00:00
Avrupa Temel Haklar Ajansı 2009 yılında 27 AB ülkesinde 27 bin 500 göçmenle yüz yüze görüşerek bir araştırma yaptı. O araştırmanın sonuçlarına göre Avrupa'da yaşayan her üç Müslüman'dan biri ayrımcılığa uğruyor. Müslümanlar en fazla iş ararken, ev kiralarken ya da satın alırken ayrımcılıkla karşılaşıyor. Avrupalı kiracısının Müslüman olmasına tahammül edemiyor. Ayrımcılık ayrıca sağlık ve sosyal güvenlik hizmeti alırken, okullarda, restoranlarda, barlarda ve bankalarda görülüyor. Son derece sinir bozucu bir durum değil mi? Ne acıdır ki o lanet olası ayrımcılık duygusu, tıpkı Avrupa'da olduğu gibi Türk toplumunun hücrelerine nüfuz ediyor.
Kürt siyasetinin en ılımlı ismi Ahmet Türk, Ankara'da kendisine oturacak bir ev bulamıyor. Bence demokratik açılım sürecine vurulan en ağır darbelerden biri olmuştur bu ev olayı. Mahalle baskısından çekindiği için evi Türk'e vermekten vazgeçen müteahhitin Kürt kökenli olması ve Anayasa Mahkemesi'nin yeni binasını inşa etmesi ise, ayrı bir yazının konusu olacak kadar derin bir sosyolojik vakadır.
Ahmet Türk'e yapılan, örneklerine Hitler Almanyası'nda rastlanılabilecek kafatasçı bir düşünce yapısının günümüz Türkiye'sine yansımasıdır. Büyükşehirlerde "Kürt bakkaldan alışveriş yapmama" çağrıları ile başlayan tehlikeli tırmanış hafta sonu Edirne'de tavan yaptı. Toplumu kamplara bölerek bir iç savaşın fitilini ateşlemek isteyenler var. Buna güçleri yetmez ayrı mesele ama dikkatli olmakta fayda var.

Meclis'in gündemi açılım
Yeni yıla yeni umutlarla girdik. 2009 değişimin kendisini engellenemez bir şekilde Türkiye'ye dayattığı bir yıl oldu. 2010 ise sancılı değişim sürecinin ete kemiğe bürüneceği, soyuttan somuta geçeceği bir yıl olacak. Meclis Genel Kurulu'nda yasalaşmayı bekleyen 112 tasarı ve teklifin önemli bir bölümü AB yasaları ve demokratik açılım ile ilgili. Ermenistan ile imzalanan iki protokolün onaylanması da Meclis gündemine gelecek. İktidar parlamento mesaisinin önemli bir bölümünü açılım yasaları ve Ermenistan protokollerine ayıracak. Muhalefetin yeni yıldaki stratejisi ise erken seçim üzerine kurulu.
CHP lideri Baykal erken seçim talebini yılın ilk günlerinde dile getirdi bile. Bu yıl olmasa da 2011'de zaten sandığa gideceğiz. Arkasından Cumhurbaşkanlığı seçimi gelecek. Genelkurmay'da görev değişimi de bu yıl içinde gerçekleşecek. Zor bir yıl bizi bekliyor. Sürprizlere hazırlıklı olmak lazım.

Sarıgül'ün gözü Ege'de
Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün Türkiye Değişim Hareketi(TDH) resmi kuruluşunu Mayıs ayına erteledi. TDH'nin önemli isimlerinden Yüksel Yalova ile bu gecikmenin nedenlerini konuştuk. Eski bakan Yalova, Türkiye'yi ve dünyayı iyi okuyan bir siyasetçi. Hareketin her geçen gün biraz daha büyüdüğünü ve bir sorun olmadığını vurguluyor. Ak Parti'nin kuruluş günlerini hatırlatıyor ve "Partiyi resmen kurmak en son iş" diyor.
Yapılan tüm anketlerde Sarıgül ve Tayyip Erdoğan'ın isimlerinin ön planda olduğunu vurgulayan Yalova'ya göre, halk Erdoğan'la kimin yarışamayacağını çoktan tespit etmiş. Sarıgül'ü Erdoğan'ın tek rakibi olarak görüyor. 20 Ocak'ta açılacak Genel Merkez binasında Mayıs ayına kadar teşkilatlanma çalışmalarına devam edecek TDH, 17 Ocak'ta Sarıgül'ün İzmir'e yapacağı ziyarete büyük önem veriyor. Yalova bu durumu, "Ege'nin vizesini almadan Başbakan olunmaz. Sarıgül İzmir'e vize almaya gelecek" sözleriyle anlatıyor.
Bakalım Ege ve İzmir TDH'ya umduğu desteği verecek mi?
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA