• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ZAFER ŞAHİN

Sürpriz kabinede 2 İzmirli

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 06.07.2011, 00:00
Başbakan Erdoğan'ın 'ustalık dönemi' kabinesi bugün açıklanacak. Kulisler hareketli. İktidar partisinde yeniler de dahil bakanlık bekleyen milletvekili sayısı 100'ün üzerinde. Ancak kabine Başbakan dahil 25 kişiden oluşacak. Ege'den kabineye girme ihtimali olan 5 isim var. Bunlardan ikisi garanti, 3'ü sürpriz. İzmir 2002 yılından bu yana kabinede 2 bakanla temsil ediliyor. Erdoğan bu geleneği yeni hükümette de bozmayacak. Binali Yıldırım ve Ertuğrul Günay'ın bakanlığı kesin. Yıldırım'ın 4 başbakan yardımcısından biri olma ihtimali yüksek. Kamuoyunda 'çılgın projeler' olarak adlandırılan dev yatırımlar, Yıldırım tarafından koordine edilecek. Günay ise Kültür ve Turizm Bakanlığı'nda yola devam edecek. Gelelim sürprizlere. Başbakan Erdoğan sürprizleri seven bir lider. Bu özelliğini grup başkan vekilliğine getirdiği iki yeni isimle bir kez daha gösterdi. Bir önceki kabinede de kulislerde hiç adı geçmeyen Selma Aliye Kavaf'ı bakan yaptığını hatırlatırım. Erdoğan'ın Ege'den Nihat Zeybekçi, Hüseyin Tanırverdi ve Ali Boğa'dan en az ikisini kabineye alması ihtimal dahilinde. Ahmet Edip Uğur da kulislerde bakanlık için şans tanınan isimler arasında. Hüseyin Tanrıverdi'nin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak görevlendirilebileceği konuşuluyor.

Yollar ayrılıyor
Erdoğan'ın yeni kabinede yollarını ayıracağı bakan sayısının 10'nu bulacağı konuşuluyor. Mehdi Eker, Vecdi Gönül, Faruk Çelik, Ömer Dinçer, Nimet Çubukçu, Sadullah Ergin, Zafer Çağlayan ve Veysel Eroğlu kabine dışında kalması muhtemel isimler. Yeni kabinede seçim bölgesi değişse de Ege'den bir bakan daha olacak. AK Parti'nin en önemli isimlerinden biri olan Bülent Arınç yeni kabinede Adalet Bakanı ya da Başbakan Yardımcısı olarak görev yapacak. Ali Babacan, Ahmet Davutoğlu, Nihat Ergün, Recep Akdağ koltuklarını koruması muhtemel bakanlar. Ergün'ün İçişleri Bakanlığı'na kaydırılması da gündemde. Suat Kılıç, Bekir Bozdağ, Nabi Avcı, Ömer Çelik, Fatma Şahin, Yalçın Akdoğan yeni kabine için adı kulislerde en çok dillendirilen milletvekilleri.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA