• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ZAFER ŞAHİN

Tehlikenin farkında mısınız?

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 02.02.2012, 00:00
Aynı filmi Hrant Dink'in öldürüldüğü günlerde de görmüştük. Dink davasında açıklanan mahkeme kararı sonrası toplum yine "Hepsi Ermeni olanlar ve olmayanlar" şeklinde kamplara bölünmek isteniyor. Dink'in öldürülmesinden de mahkemenin verdiği komik karardan da son derece rahatsızım. Ancak bu ülkede Dink cinayetinin arkasına saklanarak 'demokratçılık' oynayanların Ermeni diasporasının sinsi planlarına karşı tek kelime laf etmemelerini anlayamıyorum. MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay'dan gelen bir bilgi notu var önümde. 1960'lı yıllardan günümüze tüm dünyada Ermeni soykırım iddialarını tanıyan ülke sayısı 20'ye yükselmiş. 2003'te İsviçre, 2004'te Slovakya, 2005'te Almanya, Litvanya ve Polonya, 2007'de Şili, 2010'da ABD Temsilciler Meclisi'nin alt komisyonu niteliğindeki Dış İlişkiler Komitesi sözde soykırımı tanımış. Son olarak bu kervana Fransa da katıldı. Sözde soykırımın 100'üncü yıldönümü olan 2015'e kadar bunlara yenilerinin eklenmesi için Ermeni diasporası var gücüyle çalışıyor. Bugün soykırımı tanımayanlara para ve hapis cezasını yeterli gören Ermeniler yarın daha fazlasını isteyecek. Amaçları Türkiye'yi önce yüklü bir tazminat ödemeye ikna etmek ve sonrasında toprak talebinde bulunmak. Çok değil daha altı ay önce Ermenistan Devlet Başkanı Sarkisyan, " Ağrı Dağı'nı geri alabilecek miyiz? " diye soran bir öğrenciye " Bizim nesil Artsah'ı (Karabağ) aldı. Ağrı Dağı'nı almak size kaldı" demedi mi? Ermeniler dünyanın birçok ülkesine yayılmış bir millet. 70'li ve 80'li yıllarda onlarca diplomatımızı Asala terörüne kurban verdik. Dünyanın herhangi bir yerinde Asala'yı lanetleyen bir tek Ermeni gördünüz mü? Sokaklarda " Hepimiz Ermeni'yiz" diye bağırmak mesele değil, biz de bağıralım. Ama karşı tarafın çifte standartını yüzlerine vurmaktan da çekinmeyelim.

Denizli'nin gündemi çalışan kadınlar

Türkiye'de kadınların çalışma hayatındaki yeri erkeklerin oldukça gerisinde. Üstelik kadınlar iş hayatında kendilerini ispat edebilmek için erkeklerden daha çok çalışmak ve özveride bulunmak zorunda. İşten eve döndüklerinde kendilerini bekleyen bir yığın sorumlulukları daha var. Peki iş hayatındaki kadının ağır yükü nasıl hafifletilecek? AK Parti Kadın Kolları bugün bu soruya cevap arayacak. " Kadın İstihdamında Aile ve İş Yaşamını Uzlaştırma Politikaları" konulu toplantıda çalışan kadının sorunları masaya yatırılacak. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, sivil toplum kuruluşları, gazeteciler ve çeşitli kamu kuruluşlarının temsilcilerini bir araya getirecek toplantıya, AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli de katılacak. İş dünyasından gelen Denizli, çalışan kadınların sorunlarını iyi bilen bir isim. İşten sonra evdeki çocuk ve yaşlılara da bakmak mecburiyetinde olan kadınlara ilaç gibi gelecek son derece ilginç projeleri var. Pilot uygulamaları OSB'lerde başlayacak bu projeler hayata geçtiğinde işgücüne katılan kadın sayısında ciddi artışlar yaşanacak. Bu projelerin detaylarını önümüzdeki günlerde yazacağız. Denizli "2023'te 500 milyar dolar ihracat hedefleyen bir ülkede daha fazla kadını istihdama dahil etmek zorundayız" diyor. Doğru bir tespit.

Suat Abi, İzmir'i twitter'dan takip ediyor

Suat Kılıç, sosyal medyayı en iyi kullanan bakanlardan biri. Bornova Yurdu'nda yaşanan sorunlara twitter üzerinden müdahale eden Kılıç'ın işin peşini bırakmadığı ve öğrencilerle sürekli olarak irtabatta olduğu ortaya çıktı. İzmir seyahatinde gece yarısı şok bir kararla yurdu ziyaret eden Kılıç, yurtta kalan gençlerin ihtiyaçlarını yerinde tespit etmişti. Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Hasan Albayrak'ı o gece İzmir'e çağıran Kılıç'ın tüm talimatları yerine getirilmiş. 5 bin adet çarşaf takımı dağıtılan yurtta, öğrencilerin istekleri doğrultusunda blokların altındaki kafeteryalara da LCD televizyonlar yerleştirilmiş. İçler acısı durumdaki tuvalet ve banyolar da elden geçirilmiş. Bakan Kılıç, Bornova Yurdu'ndaki bu çarpıcı değişimi yine twitter üzerinden takip ediyor. Öğrencilerin bakana attıkları tweetlere bakılırsa Bornova'da işler yoluna girmiş. İşte o tweetler:
brq@Crimesoon: izmirkyk da yeni gelen sandalyelerde, yeni televizyonlarimizla el clasiko'yu izliyoruz. tesekkurler.
vatan_delisi@kvp9061: öğrencilerin içinde bu kadar duran bir bakan görmeye alışmamıştı bu ülke sayın bakanım.
Hande@Terzioglu: bornovakyk da yenilenme telaşı, verilen sözler tutuluyor. teşekkürler.

İtfaiyeciler Meclis'te

CHP'nin çalışkan vekili Erdal Aksünger dün Meclis'te itfaiyecilerin sorunlarını gündeme taşıdı. Bir grup itfaiyeci ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Aksünger, bu isimsiz kahramanların karşı karşıya olduğu riskler ve iş kazalarına dikkat çekti. İtfaiyecilik dünyanın her yerinde en saygın mesleklerden biri kabul ediliyor. ABD'yi vuran 11 Eylül saldırılarında ölen 2 bin 600'ü aşkın kişiden 343'ü, kurtarma çalışmalarına katılan itfaiyecilerdi. Ülkemizde ise bu meslek grubunda çalışanlar ne yazık ki, hak ettikleri itibarı görmüyor. Sadece yangınlarda değil, hemen hemen tüm afetlerde en ön saflarda onlar var. Ancak polis ve askeri personelin sahip özlük hakları onlardan esirgenmiş. Aksünger, canları pahasına yangının, bombanın üzerine giden itfaiyecilerin özlük haklarının iyileştirilmesi için iktidar milletvekillerine de destek çağrısında bulundu. Umarım bu çağrı yanıtsız kalmaz.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA