• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ZAFER ŞAHİN

Yıldırım'ın protesto yorumu

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 01.11.2012, 00:00
İstanbul'daki WTA turnuvasında bir avuç kendini bilmezin protesto ettiği iki bakandan biri Binali Yıldırım'dı. O protesto niye yapıldı, hangi amaca hizmet etti, kimse bilmiyor. Çankaya Köşkü'ndeki 29 Ekim Resepsiyonu'nda bakana o protestoyu sordum. Kısa ve net konuştu: "Bizi değil, Türkiye'yi yuhaladılar." O protestoyu yapanlar belki bilmez ama tüm dünyada milyonlarca kişi tarafından takip edilen organizasyonun gerçekleştirildiği Sinan Erdem Salonu tam 20 yıl atıl durumda bekledi. Şu anda ise Avrupa'nın bir numaralı tenis salonu olarak kabul ediliyor. Neredeyse çeyrek asır boyunca kaderine terk edilen salonu bugünkü haline getiren, her türlü altyapı desteğini sağlayan isim Binali Yıldırım'dan başkası değil. Dünyanın en iyi tenisçileri Türkiye'ye geliyorsa böyle bir salonumuz olduğu için geliyor. Türkiye ancak yüz milyonlarca dolar harcayarak yapabileceği tanıtımı bu turnuva sayesinde yaptı. Maalesef tüm bu kazanım beş dakikada uçup gitti. O protestoyu gerçekleştirenler yüzlerce yabancı gazeteci ve televizyonun önünde koca bir ülkeyi ne hale düşürdüklerinin umarım farkındadırlar. Ve umarım biraz olsun vicdan azabı çekiyorlardır.

Meclis'in eylemci vekili
Musa Çam, CHP'nin 24. dönem milletvekilleri içinde fark yaratan isimlerden biri. Sendikacı kökenli vekil tam anlamıyla bir eylem adamı. Nerede bir işçi yürüyüşü ya da üniversite öğrencilerinin gerçekleştirdiği protesto gösterisi varsa Musa Çam orada. Meclis Genel Kurulu ve komisyonlardaki ateşli tartışmalarda en önde hep o var. En son Ekim ayı içinde Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu Tasarısı'nı protesto eden grubun eyleminde biber gazına maruz kalıp hastanelik oldu. Sadece eylemleriyle fark yaratmıyor Çam. Meclis lokantasında personel ve ziyaretçilerle beraber sıraya giriyor ve yemeğini alıp masasına öyle oturuyor. Uçak seyahatlerinde zorunlu olmadıkça VİP'i kullanmıyor. Klasik milletvekili portresinin dışındaki bu çizgisi ona çok yakışıyor.

AK Parti'de düğün heyecanı
Ankara'da siyasetin gündemi her geçen gün biraz daha ısınıyor. Hem iktidar hem de muhalefet daha şimdiden 2014'teki çifte seçime odaklanmış durumda. Türkiye'deki mevcut siyasi yapının yeniden şekilleneceği yerel seçim ve Cumhurbaşkanlığı seçimi için çalışmalar yeni yılla beraber hız kazanacak. Her açıdan zor ve hareketli bir yıl olması beklenen 2013'te muhtemeldir ki, siyasetçilerin başını kaşıyacak vakti dahi olmayacak. AK Parti'nin önde gelen isimlerinden Hüseyin Tanrıverdi de bu gerçeğin farkında olmalı ki, evlilik hazırlıkları içindeki büyük oğlu Furkan'ın düğününü bu yıl içinde yapmaya karar vermiş. Tanrıverdi ailesinin müstakbel gelini de AK Partili bir aileye mensup. Furkan Tanrıverdi, 23 Aralık 2012 günü Ankara'da yapılacak düğünde Büşra Ergün ile dünya evine girecek. Gelinin soyadı size tanıdık gelmiş olabilir. Büşra Ergün, Bilim, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün'ün kızı. Bu düğün bence daha şimdiden yılın düğünü olmaya aday. AK Parti'de daha önce Enerji Bakanı Taner Yıldız ile Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ve iki eski bakan Hilmi Güler ile Osman Pepe dünür olmuşlardı.

Manisa milletvekillerinin 1 yıllık karnesi
Geçtiğimiz hafta İzmir'le başladığımız 24. dönem milletvekillerinin yasama çalışmalarına ilişkin değerlendirmede sıra Manisa'da. İşte Manisalı vekillerin 1 yıllık Meclis karnesi.
- En çok ilk imzası olan kanun teklifi veren milletvekili Hasan Ören. CHP'li vekilin 8, MHP'li Erkan Akçay'ın 7, AK Partili Uğur Aydemir ve Recai Berber, CHP'li Sakine Öz ve Özgür Özel'in birer kanun teklifi var.
- Birer sözlü soru önergesi olan Hasan Ören ve Özgür Özel dışındaki vekillerin sözlü soru önergesi bulunmuyor.
- En çok yazılı soru önergesi veren milletvekili Erkan Akçay. 253 önergesi olan MHP'li vekili, 133 önerge ile Hasan Ören ve 53 önerge ile Sakine Öz takip ediyor.
- MHP'li Akçay ilk imzası olan meclis araştırma önergelerinde de önde. Akçay'ın 17, Hasan Ören'in 5 meclis araştırma önergesi var.
- Manisalı vekiller yerlerinden aldıkları kısa sözler de dahil genel kurulda Türkiye ortalamasının üzerinde konuşmuş. Genel kurulda Özgür Özel'in 75, Erkan Akçay'ın 55 konuşması var. İktidar partisinden genel kurulda en çok konuşan isim ise 14 kez kürsüye çıkan Selçuk Özdağ.

Üzümlü ekmek, Trabzon ekmeğine karşı

AK Parti'nin doktor vekili Muzaffer Yurttaş, Manisa'nın meşhur Sultani üzümünün adını dünyaya duyurmak için proje üstüne proje geliştiriyor. Yurttaş'ın girişimleriyle THY uçaklarında dağıtılmaya başlanan Manisa üzümü, TBMM'deki çay ocaklarına kadar girdi. Milletvekili arkadaşlarına 'Çayı şeker yerine üzümle için' tavsiyesinde bulunan Yurttaş'ın dağıttığı kutu kutu üzümler, isteyen vekillere çayla beraber servis ediliyor. Doktor vekilin Manisa Fırıncılar Odası ile birlikte hayata geçirmeye hazırlandığı son projesi de en az diğerleri kadar ilginç. Gerekli altyapı hazırlanmış, çok yakın bir zaman diliminde Manisa'daki fırınlar üzümlü ve cevizli ekmek üretmeye başlayacak. Şeffaf poşetlerde vitrinleri süsleyecek üzümlü ve cevizli ekmekler, çayla beraber katıksız yenebilecek özellikte olacak. Bu proje ile Afyonkarahisar'ın haşhaş ve Trabzon'un Vakfıkebir ekmeklerine rakip olacaklarına belirten Yurttaş, "Yolu Manisa'dan geçen herkes bu ekmeğin tadına bakacak. Trabzon'a, Afyon'a giden oralardan ekmek alıp memleketine götürüyor. Aynı şekilde Manisa'ya gelenler de artık bizim üzümlü ve cevizli ekmeğimizi satın alacak" diyor. Doktor vekil sohbetimizde Türkiye'de kişi başına düşen yıllık üzüm tüketiminin 250 gram olduğunu söyledi. İngiliz ve Almanlar ise yılda 1.5 kilo üzüm tüketiyormuş. Üstelik onlara bu doğal şifa kaynağını ihraç eden de biziz. Kendi adıma ben bu projeyi çok tuttum. Umarım Manisa'nın üzümlü ekmeği en az üzümü kadar nam salar.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA