• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ZAFER ŞAHİN

Üç dönemin kefareti

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 06.11.2012, 00:00
AK Parti'nin artık gelenekselleşen Kızılcahamam kampına renk katan detaylardan biri Manisalı üç gencin Muzaffer Yurttaş aracılığıyla Başbakan Erdoğan'a ilettikleri teklif oldu.
Gençler 3 dönem engeli nedeniyle bir daha aday olmayacağını açıklayan Başbakan'a, "Sözünüzden vazgeçin, biz sizin adınıza 33 gün kefaret orucu tutmaya hazırız" mesajı göndermiş.
Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, dün Ankara büromuzda ziyaretimize geldi.
Nedir bu olayın aslı diye sordum, anlattı.
Manisalı üç genç 2011 seçimleri öncesinde "Bir daha AK Parti'ye oy vermeyeceğiz" diye kendi aralarında yemin etmişler.
Seçimler yaklaşınca ise 'oy verecek başka parti yok' gerekçesiyle bu kararlarından vazgeçmişler.
Ancak yemin ettikleri için 'günaha gireriz' korkusuyla bir Hoca'nın kapısını çalmışlar.
Hoca 'Yeminden dönmek olmaz, ancak kefaretini ödeyerek oyunuzu AK Parti'ye verebilirsiniz' deyince, paraları olmadığı için 3 gün oruç tutmuşlar.
Yani yeminlerinin kefaretini oruç tutarak ödemişler.
Manisa'da rastladıkları Yurttaş'a, "Biz AK Parti'ye oy vermek için 3 gün oruç tuttuk. Ne olur Başbakan'a söyleyin, devam etsin. Kendisi bir daha aday olmayacağına dair söz verdi ama yemin etmedi. Biz onun sözünü yemin kabul ediyoruz. Başbakanımızın kefaretini ödemek için 33 gün oruç tutmaya hazırız" demişler.
Yurttaş da Kızılcahamam kampında 'elçiye zeval olmaz' diyerek gençlerin teklifini Başbakan'a iletmiş.
Erdoğan önce gülümsemiş sonra da, "Bizim kitabımızda sözümüzden dönmek yok. Millet koltuğa yapışık olmadığımızı, mevki, makam peşinde koşmadığımızı iyi bilir" cevabını vermiş.
"Başka görevlerde milletimize hizmet ederiz " demeyi de ihmal etmemiş.

Kızılcahamam notları
Kampın en çok konuşulan, vekillerin üzerinde en fazla durduğu konu bu hafta Meclis gündemine gelecek olan Büyükşehir Yasa Tasarısı oldu.
Erdoğan, kendisinden bazı belde belediyelerinin kapatılmamasını isteyen vekillere İtalya örneği ile cevap verdi.
İtalyanların il sayısını 86'dan 51'e düşürerek doğru bir iş yaptığını, Türkiye'nin de belde belediyelerini kapatma kararından vazgeçemeyeceğini rakamlarla anlattı. İzmir'in EXPO 2020 adaylığı da gündeme gelen konular arasındaydı. Dışişleri Bakanlığı'nın 2015 oylamasında Milano'yu destekleyen Afrika ülkelerine yönelik özel bir çalışma yapması üzerinde fikir birliğine varıldı.
Kampta, okullarda velilerden istenen paralar da gündeme geldi. Bazı vekillerden gelen şikayet üzerine Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'e, "Evet, bu şikayetler bana da geliyor. Bu işi çözün. Okul aile birlikleri para talep ediyorsa, bunları müdürlerden bağımsız etmiyordur. Bu tür şikayetler istemiyorum" talimatını verdi.
Ve Kürt sorunu. Erdoğan kampta Doğu ve Güneydoğu kökenli milletvekillerine önemli tavsiyelerde bulundu. "Kürt sorunu bitmiştir, Kürtçülük sorunu vardır, terör sorunu vardır. Bölgesel milliyetçiliğe karşıyız. Siyasi Kürtçülük yapanlar ülkeyi bölmek, Türkiye'yi zayıflatmak istiyor, Türkiye'nin ayağına pranga vurmak istiyor. Ama biz bunlara asla müsaade etmeyeceğiz" dedi.
Vekillerinden Kürtçe kurslar, TRT'deki Kürtçe yayın dahil atılan adımları gittikleri her yerde vatandaşlara anlatmalarını istedi.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA