• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ZAFER ŞAHİN

Kılıçdaroğlu'nun listesinde 3 İzmirli

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 07.09.2014, 00:00
CHP'nin 18'inci Olağanüstü Kurultayı'nın ikinci gününde Parti Meclisi(PM) savaşları yaşandı. Kurultay'ın ilk günündeki genel başkanlık seçiminde hiç ummadığı bir sonuçla karşılaşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 52 kişilik PM listesinde İzmir'e sadece 3 kontenjan ayırdı. Kılıçdaroğlu'nun listesine İzmir'den milletvekilleri Mehmet Ali Susam, Aytun Çıray ve Alaattin Yüksel girdi. Kılıçdaroğlu, 15 kişilik Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) listesinde de yine 3 İzmirliye yer verdi. YDK listesindeki İzmirliler ise Sumru Karaer, Mustafa Moroğlu ve Selahattin Balta oldu. Kulislerde İzmir'den PM'ye gireceği konuşulan milletvekili Mustafa Balbay ise Kılıçdaroğlu'nun anahtar listesinde kendine yer bulamadı. Daha önce PM'de görev yapan Oğuz Oyan, Hülya Güven, Seniye Nazik Işık, Berrin Gürçay Dilekçi gibi isimler de Kılıçdaroğlu tarafından anahtar listeye alınmadı.

Dengeleri gözetti
CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun PM için hazırladığı anahtar listeye İzmir'den aldığı 3 milletvekilinden Alaattin Yüksel, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na yakın siyaset yapıyor. Halen CHP Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Aytun Çıray ise tüm MYK üyeleri gibi anahtar listede kendine yer buldu. Anahtar listede İzmir'in sürprizi ise 2 yıllık bir aradan sonra yeniden PM'ye giren Mehmet Ali Susam oldu. Susam'ın yeni dönemde CHP'nin esnaf-sanatkarlar ve iş dünyasıyla ilgili politikalarına yön verecek isimlerden biri olacağı belirtiliyor.

Bir İzmirli de "Bilim Kültür"e
Kılıçdaroğlu'nun anahtar listesinde 8 kişilik Bilim Yönetim ve Kültür platformu için aday gösterdiği 12 kişiden biri de Elfin Tataroğlu oldu. Tataroğlu aynı zamanda Muharrem İnce'nin listesinde de yine Bilim Yönetim ve Kültür Platformu'ndan aday gösterildi.

Çakmur ve Erten muhaliflerin listesinde
Kurultay'ın ilk günündeki genel başkanlık seçiminde 415 oy alarak dikkatleri üzerine çeken Muharrem İnce'nin listesinde ise İzmir'den iki isim bulunuyor. CHP eski genel sektereteri Önder Sav'la birlikte siyeset yapan Abdülrezzak Erten ve İzmir eski Büyükşehir Belediye Başkanı Yüksel Çakmur, İnce'nin 52 kişilik PM listesinde yer aldı. İnce'nin yedekler listesine ise İzmir'den giren isim Kemal Cengizoğlu oldu.

Keskin'in yerine Cihaner

CHP lideri Kılıçdaroğlu anahtar listesinde İzmir'den 3, Aydın ve Denizli'den birer isme yer verdi. Halen MYK'da görev yapan Aydın Milletvekili Bülent Tezcan bir kez daha Kılıçdaroğlu'nun listesinde kendine yer buldu. Kılıçdaroğlu yerel seçimlerden sonra MYK'dan azlettiği Adnan Keskin'i ise bu kez PM'ye de almadı. Keskin'in olağanüstü kurultayda destek verdiği Muharrem İnce'nin listesinde de yer almaması ise dikkat çekti. CHP lideri Kılıçdaroğlu 52 kişilik anahtar listesine Denizli'den partinin sol kanadı içinde yer alan İlhan Cihaner'i aldı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA