• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ALİ KOCATEPE

Urla’da 3 gün

ali.kocatepe@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 22.05.2016, 00:00
Çocukluğumun ve ilk gençlik yıllarımın geçtiği İzmir'de en yakın sayfiye yerimiz İnciraltı, ikincisi Kilizman (Güzelbahçe), üçüncüsü de Urla'ydı. Çeşme, uzaklık olarak dördüncü sıradaydı.
Tüm çocukluk yıllarımın yaz aylarında İnciraltı'nda çadır ve çardakta kaldığımız, karpit lambasıyla aydınlandığımız, testiyle su taşıdığımız, her gün balık avladığım, denize girdiğim tatiller yaşadım. Urla'yla tanışmam 60'ların başlarında oldu.
Devlet Demir Yolları kampında teyzemlerde kaldığım ve denize girdiğimiz günler delikanlılığa geçtiğim dönemlere rastladı. Ama ilk gençlik yıllarımda ve özellikle 70'lerde Urla'nın en popüler yeri Nebioğlu Tatil Köyü'nde unutamayacağım anılar yaşadım.
Nebioğlu Tatil Köyü, İzmir Fuarı'nın 20 Ağustos ve 20 Eylül tarihleri arasında Türkiye gündeminin ön sıralarına oturduğu o yıllarda sanatçıların uğrak yeri ve Büyük Efes Oteli'nden sonra konaklama için bir ay boyunca en çok tercih edilen ikinci mekanıydı İzmir'in.
Urla deyince akıllara Nebioğlu Tatil Köyü gelirdi.
Bu hafta üç günümüz Urla'da geçti ve ben müthiş bir nostalji yaşadım.
Neden geldik, neler yaptık, neler gördük ve yaşadık? Anlatayım.
Urla sevdalısı, yaşamının bir bölümünü Urla'da geçiren ve 20 yıl önce vefat ettiğinde Urla İskelesi mezarlığına gömülen, adı bir parka verilen, o parkta heykeli bulunan Tanju Okan adına Urla Belediyesi bir pop müzik beste yarışması düzenledi.
Urla Kaymakamlığı, 9 Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuarı ve TRT işbirliğiyle aylar öncesinden kollar sıvandı ve ben de danışman olarak bu organizasyona ilk gününden başlayarak destek verdim.
Şartname hazırlandı, duyurular yapıldı ve yarışmaya gönderilen 61 beste arasından 10 beste finale bırakıldı.
19 Mayıs akşamı Urla'da 750 kişilik Hakan Çeken Kültür Merkezi'nde yarışmanın finali vardı. Doğan Kospançalı'nın yazdığı, bestelediği ve düzenlemesini yaptığı "Yalan" adlı şarkı kazandı yarışmayı. Şarkıyı eşi Buket Bengisu Kospançalı seslendirmişti. Urla Belediyesi'nin sonradan eklediği en iyi şarkıcı ödülü de Buket'e gitti.
Yarışma ilk kez yapılmasına rağmen hiç aksamayan ve Tanju Okan adına yakışır bir organizasyonla gerçekleştirildi. Urla'ya ilk gittiğim gün Tanju Okan Parkı'nı ve heykelini ziyaret ettim. Parkın felaket bakımsız halini görünce ilk işim nedenini araştırmak oldu. Belediye Başkanı Sibel Uyar, kamuyla mahkemelik olduklarını, dava sonuçlanana kadar Parka bir çivi bile çakmaya izinleri olmadığını söyledi. Yakında davanın sonuçlanacağını ve Tanju Okan Parkı'nı çok güzel bir hale getirecek projelerinin olduğunu müjdeledi.
Hayalindeki beste yarışmasının ilkini başarıyla gerçekleştiren Başkan'ın parkla ilgili projeyi de en kısa zamanda hayata geçireceğine inanıyorum. Urla Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek de katkılarıyla organizasyonun başarısında pay sahibi oldu. Yarışma akşamı İzmir Valisi Mustafa Toprak, 9 Eylül Üniversitesi Rektörü Mehmet Füzün de orada bulunarak desteklerini gösterdiler. TRT Kent Radyosu final gecesini ve Aysun Kocatepe konserini canlı yayınlarken TRT televizyonu çekim yaptı. Yarışma yakın bir tarihte TRT Müzik Kanalı'ndan yayınlanacak.
Üç günlük Urla izlenimlerimi, Seferihisar Sığacık ziyaretimizi ve Alaçatı, İzmir günlerimizi; bir de Perşembe akşamı katılacağım "Karataş'tan Güzelyalı'ya Yalılar ve Anılar" etkinliğini haftaya anlatacağım.
Şimdilik Urla'daki anlamlı yarışmaya katkı veren herkese ve kuruluşlara teşekkür ederek noktayı koyalım.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA