• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
BESİM KAZADO

İzmir’in kurtuluşuna New York’ta kutlama

besim.kazado@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 06.09.2015, 00:00
9 Eylül İzmir'in kurtuluşu... 12 Eylül gecesi 'İzmir USA Derneği' yüzden fazla üyesi ve aileleri ile bir araya gelecek. İzmir'in bu özel günü kutlanacak

İyi pazarlar, güzel Ege'nin güzel insanları. Şöyle böyle, güneş, hararet vs derken sonbahar başı yani Eylül geldi. Sizlerden gelen haberlere göre okulların açılması bayram ertesine alınınca umarım herkes sayfiye evlerinde bir müddet daha kalıyordur. Dilerim sonbahar uğuruyla gelir ve hep güzel haberler gelir sizlerden.
Bu mektubu taze taze yani size göre dün yazıyorum. Bugün mektubumu geciktirmemin sebebi New York'ta uzun zamandır faaliyetlerini başarı ile sürdüren İzmir USA Derneği'nin yetkilileri ile sizin için yaptığım görüşme. Taze taze haberler size.
İzmir USA Derneği Başkan Yardımcısı Sunay Ciner'i ofisinde ziyaret ettim ve size bu güzel derneğin son faaliyetleri hakkında bilgi topladım. Sizlere önümüzdeki günlerde yaptığımız söyleşiyi paylaşacağım. Onur Sözen'in başkanlığındaki bu kaliteli derneği Yusuf Özçayır, Nesim Kaneti, Mehmet Aygen, Mert Aygen, Onur Sözen, Sunay Ciner 1991'den beri birbirinden faydalı eventlerle yaşatıyor. Amaçları aydın ve çağcıl kişiler yani İzmirliler gibi düşünen insanları toplayan sosyal bir derneği yaşatmak. Face'te 1500 takipçiye ulaşan bu kuruluş başta eğitime destek vermek ilkesini güderken İzmir'de yardıma muhtaç insanların imdadına yetişiyorlar. Organizasyonlarında eventler yapıp çağdaş yaşama destek veriyorlar. Bu arada İzmirli işadamlarına da buralarda ticari kolaylıklar sağlamaya çalışıyorlar. Bu arada yeni nesilin Amerika'da kendi adetlerimizi geçmişimizi unutmaması için ellerinden geleni yapıyorlar.
9 Eylül İzmir'in kurtuluşu... 12 Eylül gecesi İzmir USA Derneği toplanıyor. 100'ün üzerinde üye ve aileleri ile. İzmir'in zaferi kutlanıyor. Başkan Onur Sözer, Başkan Yardımcısı Sunay Ciner, Genel Sekreter Neslihan İzgören Ciner ve tüm ekibi candan kutluyorum, sıkı bir İzmirli olarak. Sadece İzmirliler değil İzmir'i seven herkese açık olan dernekle irtibata geçmek için admin@izmir-usa.com'u tıklayınız yeter.

SEZON AÇILDI
Gelelim New York'un olmazsa olmazı sanat yaşamına. 2015 Sonbahar- Kış sezonunun hızlanması ile yepyeni müzikal ve oyunlar, dünya ünlülerinin konserleri peşpeşe sahne almaya başladı. Bazı oyunlarda 2 aylık biletler tükendi bile. Ünlü Metropolitan Operası'nın Lincoln'deki yerinde birkaç bin kişinin seyredebileceği bir açık hava sineması yapıldı. Burada en ünlü operaların hazırlanışlarından performanslarına kadar bütün özel görüntüleri yer alıyor. Her gece binlerce kişi açık havada sanat şölenlerini izliyor.
Biz de geçen akşam 'Unique Setting'teki tiyatro grubumla off Broadway'de 'Laugh it up, Stare it down'a gittik. West Village'da aşığı hayranı olduğum o yeşillik çiçek dolu sokaklardan birinde minicik bir tiyatroda oynuyor bu güzel oyun. Tam bir tiyatro gecesi yaşadık. Çıkışta minicik bir İtalyan restoranında akşam yemeği, West Village sokak turu ve metroyla dönüş. Sezonu açtık yani...

CENTRAL PARK'TA 3 TUR
Geçen sabah bir mutluluk yaşadım. Buradaki en yakın dostlarımdan Şulem ile (Haskell) parkta buluştuk. Bir de ne göreyim yanında o ünlü en sağlam can yoldaşlarından Akita cinsi bir pırlanta var, hani Richard Gere'ın 'Haciko' filmindeki. Cidden bu kadar kalitelisine pek raslamamışım. Central Park'ta hani 1 turluk vaktim vardı 3'e çıkardım ve doyamadım. Bir de her gören çevirmese idi 4 turu tamamlardık.

PERU MUTFAĞI VE MÜZİĞİ

Hep derim ya burada event olmayan gün yok. Chelsea Market çevresinde dolaşıyorduk ki Gansevoort Market'e uğradık. Değişik tatların en değişik ve en güzellerini sunan markette Peru mutfağından örnekler sunuluyordu. Ve de hemen önünüzde hazırlanan tatlarla. Perulu genç aşçılar yemekleri canlı canlı hazırlayıp sunarken, Perulu orkestra en güzel Peru şarkılarını çalıyor, insanlar da yemekleri tadıyorlardı. Mekanın her bölümünde başka lezzetler sunuluyordu. Başta dediğim gibi eventsiz dakika olmuyor NYC'de.
İnsanların çoğu milyonlarca paralarla mutluğu zor tadarken biz bugün bir kağıt para ile çok mutlu olduk. Çünkü bu meblağ ancak siparişle elde edilebiliyor. O da çok ender... 2 dolar evet 2 dolarlık bir kağıt para. Nasıl mutlu olduk birer tane geçince elimize. Hele hele Nural'ın son günü olduğu için ona uğur parası olunca...
Önümüzdeki yazımda bugün doya doya gezdiğim Chelsea Market ve Highway hatıraları... Hepinize musmutlu bir hafta diliyorum.

MAVİ, HAVA AÇIK DEMEK
5. Avenue'de 33-34 sokakları arasındaki ünlü 'Empire State' binasını çkarşısından geçerken bir özelliğini geçerken hatırlayıverdim, sizinle paylaşmak geldi içimden. Bu dev yapıda her gün ışıklandırılma özelliği var. Dün baktığımda da bugün için açık hava olacağı ışıldıyordu. Mavi bugün için açık ve sıcak hava demekti. Her renk ayrı bir hava yorumuymuş. Hiç te yanılmazmış.

FASULYELİ RIHANNA KUTLAMASI
İstanbul'dan gelen arkadaşlar sezonla arttı tabii. Ama biri var ki var ki... Var ki... Var yani... Cihanna... İstanbul, Bodrum,... gece ve de gündüz yaşamında aranılan İşletmecilerinden, event yaratıcılarından, kısacası eğlence dünyasının yeni ilahlarından Cihanna ile Rihanna'nın parfüm lansmanına gittik. Ünlü sanatçı ile konuşma fırsatını bulduk. Hafif şımardık ve Ekmel kardeşimin (Anda) değerli Kenan abisine kuru fasulye siparişi verdik. Ertesi öğlen süper menü hazırdı, süper bir Rihanna tanışması kutlaması oldu fasulye partimiz.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA