• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
BESİM KAZADO

Michelle Obama'nın Türk modacısı

besim.kazado@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 27.03.2016, 00:00

Huzurlu mutlu bir pazar dilerken size biraz renk getireyim dedim... Burada çok başarılı kardeşlerimizden bahsederken, bu hafta baharın gelmesi ile yeni kreasyonlarını en iyi mağazalarda teşhir eden Erdem ile başlamak istiyorum. Erdem Moralıoğlu, Vogue ödüllü bir modacımız. Buralarda epey ünlü, hele son yıllarda esinlendiği çiçek desenleri ile. En iyi takipçi ve müşterilerinden biri de Michelle Obama. Geçen sezon Barney's, bu sezon Saks Fifth Avenue mağazalarında başı çekiyor. Türk baba ve İngiliz anneden 1978'de Montreal'de doğmuş. 2006 ylında Londra'da ünlenmiş, dünya çapında bir sanatçımız ve de iftihar sebebimiz.

SABAH KIŞ, ÖĞLEN BAHAR

Sabah kış diye kalkıyorsunuz. Akşamdan yağan karla her taraf bembeyaz. Öğlen bir bakıyorsunuz üzerinizdeki kazak bile fazla geliyor. Burada böyle. Geçen hafta THY'nin buluşması için gelen arkadaşlardan bazıları havanın çok soğuk olduğunu yazarken böyle ısınması ile 'bahar geldi' mesajını veriyorduk, karşı sahilde.

Karşı sahilde demişken, benim çok sevdiğim 'Kırçiçeği'nin sahibi Meryem (Dilşad İpbaş) geldi geçen hafta. İlk sabahı vakit geçirmeden Dallas'ta özlediği Türk kahvaltısını tatmak için New Jersey'e geçtik. Benim kardeşim kadar sevdiğim Gökhan (Çakmak) bizi karşıladı. 'Marmara Büfe'ye geçtik. Simit, sucuklu yumurta, zeytin, beyaz peynir derken iyi bir Türk kahvaltısı edip biraz ilerideki 'Kuppi Cafe'ye geçtik. Sade dekoru, harika kahve çeşitleri, manzarası ve de canlar Suzan'ım (Hacıosmanoğlu), Meryem ve Gökhan... Harika bir sabah.

TRUMP'A KARŞI YÜRÜYÜŞ

Buralarda her an her şeye şahit oluyor hatta katılabiliyorsunuz. Mesela cumartesi günü arkadaşım Suzan'ı gezdirirken Trump'a kaşı yürüyüşün ortasında buluverdik kendimizi. Yüzlerce karşıt ellerinde İngilizce, Arapça pankartlarla Manhattan'da yürüyorlardı. Hiçbir olay olmadan akşamüstü dağıldılar.

BİR AİLE KOMEDİSİ

Veeeeee olmazsa olmazımız... Tiyatrolar, müzikaller, baleler....

Sürpriz yaptı, geldi ve gelmesi ile dönmesi bir oldu. Kızkardeşinin iyi olduğunu gördü. Ama dönmeden mutlak yapması gerekeni yaptı ve Besim amcası ile Broadway turunu yaptı Enci Teker... Canım benim, ne kadar sevdiğimi başta ben herkes bilir... Acil bir Broadway turu ve 'Humans'a karar vedik. Süper bir aile trajikomik komedisi. Lebalep doluydu, tüm zorluklara rağmen finalde sizin için Encim resim çekti. Tabii birbirimize doyamadığımızdan her zamanki gibi yemeğimize geçtik. Çok sevdiğim oturduğum evin yanında sayılan 'Trattoria Dellarte'ye gittik. Ağzına kadar doluydu yine. Meşhur yeşil makarnamı yedim. Diana Şahenk, Başbakanımız sn. Davutoğlu'nun mutlak gittikleri bu restoran süper. Biz de Encim ile süper şeyler konuştuk. Bugün Türkiye'ye dönen canın kızıma iyi yolculuklar.

Sizlere de neşenizi bozacak bir toz zerresinin bile olmayacağı bir hafta diliyorum.

- Humans... Yılın oyunu

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA