• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Bi’ Dünya Magazin ÇAĞRI ZORER

Bi' Dünya Magazin

cagri.zorer@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 28.02.2017, 00:00
Oscar’ın finalinde ‘En İyi Film’ ödülü, La La Land olarak açıklandı. Tüm film ekibiyle sahneye gelen yapımcılar teşekkür konuşmalarını yaptığı sırada bir yanlışlık yapıldığı ve ödülü kazanan filmin Moonlight olduğu ortaya çıktı

Merakla beklenen 89. Oscar Ödüller'i geçtiğimiz gece sahiplerini buldu. Los Angles'taki Dolby Tiyatrosu'nda Kırmızı Halı heyecanı ile başlayan gece, yılın skandalı ile son buldu. Davetlilerin salona geçmesinin ardından gecenin açılışı Justin Timberlake'in performansıyla gerçekleşirken, gecenin sunuculuğunu üstlenen Jimmy Kimmel tören boyunca esprileriyle izleyenleri güldürdü.

İLK MÜSLÜMAN

'En İyi Yardımcı Erkek' oyuncu seçilen Mahershala Ali, bu dalda Oscar kazanan ilk Müslüman oyuncu oldu. 'En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu' ödülünü ise Viola Davis kazandı. 'En İyi Erkek Oyuncu' ödülü beklendiği gibi Casey Affleck'e giderken, 'En İyi Kadın Oyuncu' ödülünde de sürpriz yaşanmadı ve Emma Stone ödülün sahibi oldu. 'En İyi Senaryo' ödülünü yılın en çarpıcı draması olan Manchester by the Sea'nin, 'En İyi Yönetmen' ödülü ise La La Land ile ortalığı kasıp kavuran genç yönetmen Damien Chazelle'nin oldu. Törende hazırlanan sürprizler geceye renk katarken sıra gecenin en önemli ödülüne geldiğinde büyük bir skandal yaşandı.

ÖDÜLLERİN ÖNÜNE GEÇTİ

En İyi Film' ödülünü açıklamak için sahneye gelen Warren Beatty ve Faye Dunaway, kazanan filmin La La Land olduğunu duyurdu. Tüm film ekibiyle sahneye gelen yapımcılar teşekkür konuşmalarını yaptığı sırada, bir organizasyon görevlisinin dağıtılan ödülleri geri alması şaşkınlık yarattı. Daha sonra yapılan açıklama ile bir yanlışlık yapıldığı ve ödülü kazanan filmin Moonlight olduğu ortaya çıktı. Tüm salon bu skandalın şokuyla sahneden inen La La Land ekibini izlerken zarfı açan Warren Beatty "Bize verilen zarfın içindeki kartta, 'Emma Stone - La La Land' yazıyordu." diyerek yapılan hatayı açıklamaya çalıştı. Oscar tarihinde eşine rastlanmayan bu skandal tüm gecenin ve kazanılan ödüllerin önüne geçti.

KIRMIZI HALI'DA ŞIKLIK YARIŞI

Los Angles'taki Dolby Tiyatrosu'nda Kırmızı Halı heyecanı ile başlayan gece, yılın skandalı ile son buldu. Kırmızı Halı seremonisine katılan ünlüler yine şıklıklarıyla göz kamaştırdı. Bu senenin trend renkleri olan metalik gümüş tonları Kırmızı Halı'da da etkisini gösterdi. Siyah, yine ünlüler tarafından tercih edilen renkler arasında yerini aldı. Gecenin en şık isimleri arasında Emma Stone, Isabelle Huppert, Jessica Biel, Taraji P Henson ve Ruth Negga göze çarptı. Kırmızı Halı geçişine Hollywood yıldızlarının birçoğunun Amerikan Sivil Özgürlükler Birliği'nin (ACLU) mavi kurdelesini takması damgasını vurdu.

OSCAR YEMEKLERİNE TÜRK AŞÇI İMZASI

89. Oscar Ödül Töreni'nde 1500 davetli için hazırlık yapılan mutfakta, Oscar tarihinde ilk kez bir Türk aşçı yemek yaptı. Gecenin yemeklerini hazırlayan dünyaca ünlü şef Wolfgang Puck, her zevke uygun çeşitlilikte bir menü hazırlandığını söyledi. Puck, İstanbul'daki restoranında da servis ettiği kuzu etinin bu senenin en gözde yemeklerinden olduğunu söyledi. Oscar gecesi bir kişinin yemek maliyetinin 700 dolar olduğunu ve kişi başı yemek parasını stüdyoların ödediğini de anlattı.

HELAL YEMEK

"Oscar tarihinde ilk kez bir Türk aşçı Oscar mutfağında yemek yaptığını açıklayan Puck, "Sekiz aydır San Francisco'daki restoranlarımdan birinde çalışan Yiğit Mirzaoğlu, binlerce aşçı arasından seçildi. Kendisi çok yetenekli ve becerikli bir aşçı. Umarım uzun yıllar bizimle çalışır" ifadesini kullandı. Puck ayrıca, eğer bir Türk filmi Oscar'a aday olursa, menüye mutlaka Türk yemeği ekleyeceğini de belirtti. Dört yıldır aşçılık yapan Yiğit Mirzaoğlu, Oscar gecesi helal yemek mutfağının sorumlusu oldu. Aynı zamanda Akdeniz ve Doğu yemeklerinde usta olan Mirzaoğlu, Oscar gecesi Doğu kültüründen örnekler sundu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA