• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
EKREM DURUL

Tarihten Yapraklar

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 06.12.2016, 00:00

6 ARALIK 1976

Japonya'da Liberal Demokrat Parti yeniden iktidarda

HAFTA sonunda yapılan genel seçimlerde beklemediği bir oy kaybına uğrayan ve 511 üyeli parlamentoda ancak 249 sandalye elde edebilen Takeo Miki'nin Liberal Demokrat Partisi, yine de bağımsızların desteği sayesinde tek başına hükümet kurabilecek çoğunluğa ulaştı. Seçimlere bağımsız aday olarak katılan ve parlamentoya seçilen sekiz muhafazakar politikacı, iktidar partisine oy vereceklerini açıkladılar. Bu açıklamadan sonra Liberal Demokratların sayısı 257'ye yükseldi.

"Dur" diyeni öldürüyorlar

İSTANBUL'DA duvarlara afiş asan sol eğilimli bir grup genç, dün gece sabaha karşı kendilerine engel olmak isteyen Aydın Güler adlı trafik polisini tabanca ile öldürdüler. Beşer kişilik iki grup gencin afiş astığını gören trafik ekipleri ile gençler arasında savcılıktan ilan yapıştırma izinlerinin bulunup bulunmadığı konusunda tartışma çıktı.
Polislerin engel olmak istemesi üzerine, diğer gruptan bir genç tarafından trafik ekibinin üzerine tabanca ile ateş açıldı.
Göğsüne kurşun isabet eden trafik polisi kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirirken, gençlerin her biri ayrı yönlere koşarak izlerini kaybettirdi.

Fenerbahçe patladı

BAYRAM günlerinin en önemli spor olayı, futbolda Fenerbahçe'nin Adana Demirspor'u 5-0'la bozguna uğratmasıydı.
Sarı-lacivertli takım bu sonuca rakibi çok zayıf olduğu için değil, bu sezon ilk kez süratli, hızlı, kollektif çaba ürünü ve kendisine yakışan gerçek futbolu oynayabilmesi sayesinde ulaştı. Son maçlarında küstürdüğü taraftarları da bayram havasının etkisi içinde eskisi gibi tribünleri doldurmuştu.
Ve bu onbinler, bu yıl ilk kez takımlarını sıcak ve içtenlikle alkışladılar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI