• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
EKREM DURUL

Tarihten Yapraklar

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 24.12.2016, 00:00

24 ARALIK 1976

BAŞBAKAN RABİN İSTİFA ETTİ

İsrail Başbakanı İzak Rabin, Pazar günü patlak veren hükümet bunalımı sonucu istifa etti. Devlet Başkanı Efraim Katzir yaptığı açıklamada Rabin'in istifasını kabul ettiğini, yeni hükümetin kurulması için temaslara en kısa sürede başlayacağını bildirdi. Ancak gözlemciler, İsrail Ulusal Meclisi'nin genel seçimleri öne alan bir tasarıyı kabul etmesinin beklendiğini ve Rabin hükümetinin otomatik olarak geçici hükümet niteliğiyle görevini sürdüreceğini belirtiyorlar.

TURGUTLU'DA LEYLEK ÇAYI SORUNU ÇÖZÜMLENDİ

Her seçim döneminde politikacıların seçim programına aldıkları Leylek Çayı sorunu, bir yıl süren çalışma sonunda nihayet çözümlendi ve Turgutlu rahat nefes aldı. İlçenin ortasından geçen Leylek çayının ıslahı için 7 milyon lira harcandığını belirten Belediye Başkanı Arif Pektaş, "Geçen yıl verdiğimiz seçim sözümüzü tutuyor ve halka hizmetten zevk duyuyoruz. İlçenin altyapı hizmetlerinin en büyüğü olan Leylek Çayı kanalizasyonunun tamamlanmasının yanı sıra, Turgutlu'nun bütün yolları da betonlanmaktadır" dedi.

NAZMİYE DEMİREL ON BİRİNCİ OLDU

Önceki gün İzmir'de yapılan 41. Atatürk Kır Koşusunun en ilginç atleti Nazmiye Demirel'di. Ama bu Nazmiye'nin Başbakan Süleyman Demirel'in eşiyle isim benzerliğinden öte hiçbir ilişkisi yoktu, buna rağmen adaşlık küçük atletin kısa zamanda ün yapmasını sağladı. Arkadaşlarının ona Başbakan ile ilgili espri yapmalarından şikayetçi olmayan Nazmiye, atlet olarak başarıya ulaşamasa da 50 atlet içerisinde 11'inci olarak kötü bir sonuç elde etmemiş oldu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA