• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
EKREM DURUL

Tarihten Yapraklar

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 02.01.2017, 00:00

Şah'ın korkusu: Hürmüz Boğazı

BATI dünyası ve İran yetkililerinin üstünde ciddiyetle çalıştıkları bunalım senaryoları var. Örneğin, Fransa'nın resmi ulusal savunma dergisi son sayısında alarm zillerini çalıyor: "Arap ya da İran petrolünün musluklarını kapayacak bir askeri saldırı karşısında yeterince güçlü müyüz?" Basra Körfezi'nden günde ortalama iki milyon tonluk ham petrol taşınıyor. Bazı uzmanların "Enerjinin gerçek göbek bağı" dedikleri bu yolun kesilmesinden sonra Batı ekonomileri kolay kolay varlıklarını koruyamazlar.

Ve Şark Sanayi kapandı

TEKSTİL konusunda Türk ekonomisine yüz yıla yakın bir süre büyük katkılarda bulunan Şark Sanayi Kumpanyası mali krizin önlenebilmesi için hükümet nezdinde girişilen çabalar da sonuç vermeyince kapatıldı. Teksif Sendikası Başkanı Ferit Kafadar konuyla ilgili şunları söyledi:
"Fabrikanın ödenemeyen borçları nedeniyle işçilerin başlattıkları direniş sonuç vermedi. Alacaklarla kredi borçları arasındaki 21 milyon liralık fark kapatılamadığı için fabrikada çalışmayı durdurduk"

Hakemi nakavt etti

HER yıl olduğu gibi 1976'yı da kullanamadık. Özellikle sporumuz yönünden günleri boşa geçirdik. Türk sporu 1976'da da geçici başarılar elde ederken, bunların en büyüğü futboldaki Doğu Almanya beraberliği oldu. Trabzon'un lig şampiyonluğu ve Avrupa'daki başarıları, Göztepe'nin son maçta kümede kalması ve Veli Ballı'nın Atletizmdeki rekorları bu yılın önemli olaylarıydı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA